Εφημερίδα Κοινωνική

Πολιτεία Καινοτομίας στον Πειραιά: Τι «αποκάλυψε» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρ. Δήμας

 Breaking News

Πολιτεία Καινοτομίας στον Πειραιά: Τι «αποκάλυψε» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρ. Δήμας
15 Ιανουαρίου 2020

Για την ανάπτυξη της έρευνας, της καινοτομίας και τις δράσεις της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, μίλησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε εκπομπή του One TV, στην οποία φιλοξενήθηκε πρόσφατα. Όπως είχε προαναγγείλει, η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς στη δημιουργία μιας Πολιτείας Καινοτομίας, στην οποία α φιλοξενούνται τα τμήματα R&D μεγάλων εταιρειών, Startups και ερευνητικά κέντρα. Η Πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα δημιουργηθεί στις πρώην εγκαταστάσεις της “ΧΡΩΠΕΙ” στον Πειραιά.

Η έκταση έχει περάσει ήδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα εκτιμάται ότι θα “περάσει” και η Διυπουργική απόφαση για να ξεκινήσει η σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Η Πολιτεία Καινοτομίας, όπως κατέστησε σαφές ο Χρίστος Δήμας, δεν θα λειτουργεί υπό τη δημόσια διοίκηση – το Δημόσιο θα παραχωρήσει απλώς την έκταση και το διαμορφωμένο κτίριο σε ιδιωτικούς φορείς. Μακροπρόθεσμος στόχος του εγχειρήματος είναι η προσέλκυση ταλέντων τόσο ελληνικών που βρίσκονται στο εξωτερικό – το λεγόμενο Brain Drain – όσο και ξένων, από τις γύρω, βαλκανικές χώρες που δεν έχουν στη χώρα τους τις υποδομές να δημιουργήσουν.

Ο κ. Δήμας επανέλαβε επίσης το πλάνο της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενείς όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ