Εφημερίδα Κοινωνική

Νομοθετική πρωτοβουλία Πλακιωτάκη για τη ρύθμιση θεμάτων της ακτοπλοΐας -Συνάντηση Μητσοτάκη με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Νομοθετική πρωτοβουλία Πλακιωτάκη για τη ρύθμιση θεμάτων της ακτοπλοΐας -Συνάντηση Μητσοτάκη με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
20 Ιανουαρίου 2020

Σε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της ακτοπλοϊας, που προσδιορίζεται από το νόμο 2932/01, αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με σχετικό πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να συζητηθεί έως τέλος Ιανουαρίου στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια να τεθεί σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο σχετικό πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν και το λιμενικό σώμα.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αφορμή για το πολυνομοσχέδιο, στάθηκαν οι έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς διαπιστώθηκε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της ακτοπλοίας, που προσδιορίζεται από τον Ν.2932/01, αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ενώ εμπεριέχει πολλές γκρίζες ζώνες που απαιτείται να διευκρινιστούν άμεσα. Επίσης η αρμόδια διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου, αναμένεται να επαναφέρει τον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), βελτιώνοντάς τον όπου απαιτείται, ώστε να μπουν κανόνες στην λειτουργία του, όπως για παράδειγμα η πλήρης καταγραφή πρακτικών στα αιτήματα και στις απαντήσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω Συμβούλιο.

Στόχος του κ. Πλακιωτάκη, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είναι να μπουν ξεκάθαροι κανόνες, κοινοί για όλους, στην ελληνική ακτοπλοΐα, έτσι ώστε, σε συνδυασμό με έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας του ΣΑΣ, να μην επιτρέπουν την δημιουργία μιας ακτοπλοίας πολλών ταχυτήτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης έχει ήδη ζητήσει από την διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών την καταγραφή των ανοικτών ζητημάτων, καθώς και την καταγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν, ώστε άμεσα να προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

 

Σημείωση: Την Τρίτη στις 13:30, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την υπογραφή μνημονίου χορηγίας σε νοσοκομεία.

Όπως ο ίδιος προανήγγειλε:

«…Είμαι ιδιαίτερα περήφανος, θα ανακοινώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου μια σημαντική πρωτοβουλία: μαζί με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας όπου η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα χρηματοδοτήσει την επισκευή όλων των τουαλετών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Θα γίνουν όλες οι τουαλέτες καινούργιες. Όλα τα μπάνια θα είναι καινούργια και θα προμηθεύσει επίσης τα δημόσια νοσοκομεία με καινούργια κλινοσκεπάσματα, διότι γνωρίζατε ότι πολλά από αυτά μπορεί να είναι άνω των τριάντα ετών. «
 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ