Εφημερίδα Κοινωνική

Μαζική σύσκεψη στη Δραπετσώνα ενάντια στη λειτουργία της Oil-One

Μαζική σύσκεψη στη Δραπετσώνα ενάντια στη λειτουργία της Oil-One
31 Ιανουαρίου 2020

Τη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μαζικών φορέων ενάντια στην λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil-One. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» και πήραν μέρος οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Ν. Πλουμπίδης» και Πειραιά «Ρ. Φεραίος». Οι Σύλλογοι Γονέων των 1ου Γενικού Λυκείου, 4ου Γυμνασίου, 5ου, 8ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Γονέων των 1ου Γενικού Λυκείου, 2ου Γυμνασίου, 1ου, 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Δραπετσώνας και οι Εξωραϊστικοί – Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Γυναικών Κερατσινίου Δραπετσώνας «Οι Καρυάτιδες»,  SEMITONO», Τερψηχώρος, Χαραυγής και Αγ. Μηνά. Συμμετείχε επίσης ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καθώς και δημοτικές παρατάξεις, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες βουλευτού της Β΄ Πειραιά και συλλογικότητες της περιοχής.

Οι φορείς απαίτησαν:

• Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Oil-One και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων της Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη μας.

• Μέτρα άμεσου περιορισμού της ρύπανσης μέχρι οι παραπάνω ρυπογόνες εγκαταστάσεις να απομακρυνθούν οριστικά από την πόλη.

• Την ανάκληση της αγωγής της Oil-One κατά του Δημάρχου Κερατσινίου -Δραπετσώνας.

Τα επόμενα βήματα

• Μετατροπή της δίκης του δημάρχου στις 14/2/20202 σε ημέρα μαζικής διαμαρτυρίας ενάντια στην λειτουργία των καζανιών με στόχο την κινητοποίηση όλου του δυναμικού της πόλης (σωματεία, φορείς, σύλλογοι, εργαζόμενοι και μαθητές).

• Ενημέρωση των μαθητών και των γονιών τους με την έκδοση επιστολής που θα διανεμηθεί μέσω των συλλόγων γονέων στους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής.

• Έκδοση και διάδοση ανακοίνωσης και αφίσας που θα αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία των καζανιών.

• Ανάρτηση πανό στα σχολεία της περιοχής.

• Δημιουργία διαδικτυακής ομάδας ενημέρωσης.

• Κορύφωση των προηγούμενων δράσεων με την οργάνωση μιας μεγάλης κινητοποίησης στο χώρο των Λιπασμάτων την δεύτερη εβδομάδα μετά το Πάσχα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ