Εφημερίδα Κοινωνική

Κορυδαλλός: Κανένας λόγος ανησυχίας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Tι είπαν οι «ειδικοί»

 Breaking News

Κορυδαλλός: Κανένας λόγος ανησυχίας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας; Tι είπαν οι «ειδικοί»
31 Ιανουαρίου 2020

Ο Δήμος Κορυδαλλού, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποίησε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην πόλη του Κορυδαλλού, την οποία ανέλαβε να μετρήσει το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, το εργαστήριο ανέλαβε να μετρήσει και να αναλύσει με την πλέον κατάλληλη μεθοδολογία αλλά και όργανα μέτρησης, την ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση της πόλης, σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια ασφάλειας της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, σε 68 σημεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σχολικές εγκαταστάσεις. Ο διευθυντής του εργαστηρίου καθηγητής κ. Κάππας και ο ερευνητής κ. Αλεξιάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβεβαίωσαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι η έκθεση του πληθυσμού, αθροιστικά από το σύνολο των πηγών ραδιοσυχνοτήτων (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, δορυφορικοί σταθμοί, ραδιόφωνο , τηλεόραση κτλ) σε όλες τις θέσεις μέτρησης κυμαίνεται από 1.468 έως 10.285 φορές κάτω από το όριο ασφάλειας της ελληνικής νομοθεσίας που είναι κατά 40% αυστηρότερη της ευρωπαϊκής. Φυσικά, τα αποτελέσματα της μέτρησης είναι στη διάθεση των φορέων και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την υγεία και την πρόληψη, Νίκος Ζήσης ευχαρίστησαν τους καθηγητές για την εθελοντική επιστημονική τους έρευνα και τόνισαν ότι τα ζητήματα ασφάλειας και υγείας των πολιτών αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή, γι΄ αυτό το λόγο αναπτύσσεται συνεργασία με το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας. Μάλιστα το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις για τις πηγές ακτινοβολίας πολύ χαμηλών συχνοτήτων (υποσταθμοί ΔΕΗ και πυλώνες μεταφοράς ρεύματος υψηλής ισχύος) αλλά και επανάληψη των μετρήσεων για την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με στόχο τον συνεχή έλεγχο και την ασφάλεια των πολιτών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ο βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι των Βουλευτών β’ Πειραιά, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος δημοτών και φορέων της πόλης.

korydallos


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ