Εφημερίδα Κοινωνική

Κλείνουν 20 σύνδεσμοι ομάδων, στο «μικροσκόπιο» και άλλοι 35

Κλείνουν 20 σύνδεσμοι ομάδων, στο «μικροσκόπιο» και άλλοι 35
17 Ιανουαρίου 2020

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε την Πέμπτη (16/01) με τους προέδρους των ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, και Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος συνοδευόταν από τον νομικό σύμβουλο του Συνεταιρισμού, Γιάννη Οικονομάκη, αλλά και τον εκπρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αντιστράτηγο ε.α. Γιώργο Γαλιάτσο, και τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, Νίκο Πετρόπουλο, με αντικείμενα το επικείμενο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, των μετακινήσεων και άλλων συναφών ζητημάτων που άπτονται στην αντιμετώπιση της βίας.

Αποτιμήθηκαν οι δράσεις του τελευταίου διμήνου, έπειτα από την ψήφιση του 4639/2019, όπως:

Ο εν εξελίξει έλεγχος περί νόμιμης ή μη λειτουργίας των πλέον των 150 Λεσχών, Γραφείων και Εντευκτηρίων Φιλάθλων ανά την επικράτεια.

Ήδη, σε τρεις εξ αυτών υπήρξε σφράγιση, σε 17 έχουν υποβληθεί μηνύσεις και επίκειται η σφράγισή τους, ενώ σε άλλες 35 περιπτώσεις έρευνας περαιώνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών για την εξακρίβωση του καθεστώτος λειτουργίας τους.

Η παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών με τεχνικά μέσα καταγραφής, τα οποία ενεργοποιήθηκαν.

Επιπλέον, από εδώ και στο εξής θα διενεργείται ο δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων, λίγο προτού εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μνεία έγινε και στην αποτελεσματική εκκίνηση του θεσμού του «αθλητικού συνδέσμου» της ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε νομό της χώρας, που καθιερώθηκε στην τρέχουσα σεζόν.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου οι κανόνες λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου, να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να προσιδιάζουν στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις της Super League 1, που πρόσφατα κατατέθηκαν, τα πεδία ευθύνης των συναρμόδιων υπουργείων (Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής) και των ποδοσφαιρικών φορέων. Ο διάλογος θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω και τις προσεχείς ημέρες θα διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο με στόχο την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις κερκίδες και τη συνύπαρξη αντιπάλων φιλάθλων σε κάθε γήπεδο.

copon2ue

 

 

 

 

 

 

 

Αυγενάκης: Να φτιάξουμε ένα λειτουργικό, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό πλαίσιο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: «Αποτελεί σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι οι Λέσχες Φιλάθλων, οι νόμιμες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής και αθλητικής κοινότητας και πρέπει να λειτουργούν σωστά, οργανωμένα και επαναλαμβάνω, νόμιμα.

Το θέμα της βίας είναι ένα θέμα που απασχολεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Το Προστασίας του Πολίτη -για αυτό είχαμε, σε μία ακόμη συνάντηση, ως εκπροσώπους κορυφαία στελέχη του υπουργείου- το Δικαιοσύνης, το Ψηφιακής Πολιτικής και βεβαίως το υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και τη Super League και την ΕΠΟ, με τις οποίες βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία.

Προσπάθεια όλων μας είναι να φτιάξουμε ένα πλαίσιο λειτουργικό, αλλά κυρίως εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό. Η προσπάθεια συνεχίζεται, η δουλειά συνεχίζεται και στο τέλος αυτής της διαδρομής είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι πλευρές θα είναι ικανοποιημένες, αλλά θα έχουμε πάρει και το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, για να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα στην ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας μας. Δουλεύουμε γι’ αυτό τον σκοπό, δεν είναι εύκολη διαδικασία, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε αποτελέσματα και αυτό με ικανοποιεί.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και της Super League 1 αλλά και τους εκπροσώπους, ιδιαιτέρως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που με την παρουσία τους έχουν βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα είναι εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό και θα αγκαλιαστεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους».

Σε ερώτηση για τη μηνιαία προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο, προκειμένου όλες οι λειτουργούσες Λέσχες Φιλάθλων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες νομιμοποίησής τους, υπογράμμισε: «Η προθεσμία δόθηκε. Ήδη ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και η πολιτική ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη, η οποία έχει κάνει πάρα πολλή δουλειά και αξιόλογη. Έχουν γίνει αρκετές έρευνες, υπάρχουν αποτελέσματα για τα οποία φυσικά το λόγο και την ευθύνη έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ήδη οι διατάξεις οι οποίες πέρασαν ύστερα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στον προηγούμενο νόμο, για την κάμερα, τον έλεγχο εισιτηρίων, είναι σε εφαρμογή. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και θα γίνουν γνωστά και σε σας πολύ σύντομα.

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που έχουμε, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Χρυσοχοίδη, τον υφυπουργό, κ. Οικονόμου και τους συνεργάτες τους, αλλά και όλα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, με τους οποίους δουλεύουμε για να προετοιμάσουμε το νομικό πλαίσιο που συζητάμε».

twitter


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ