Εφημερίδα Κοινωνική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η βελτίωση του κυκλοφοριακού στον Πειραιά – «Πρόκειται για μείζον θέμα τόσο για την κρουαζιέρα, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης που πρέπει να δει η Κυβέρνηση»

 Breaking News

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η βελτίωση του κυκλοφοριακού στον Πειραιά – «Πρόκειται για μείζον θέμα τόσο για την κρουαζιέρα, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης που πρέπει να δει η Κυβέρνηση»
09 Ιανουαρίου 2020

Για τις σημαντικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του προκείμενου να συμβάλει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας στον Πειραιά, βραβεύθηκε από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το νέο έτος, στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal». Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Μώραλη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Κόντε και την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας για την τιμητική βράβευση. Ο κ. Μώραλης τόνισε πως στον Πειραιά φτάνουν ένα εκατομμύριο τουρίστες, χωρίς όμως να αποκομίζει οφέλη η πόλη διαχρονικά, αναφέροντας πως δεν φταίει η Αθήνα και η Ακρόπολη, αλλά το γεγονός ότι η πόλη και οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν είχαν προετοιμαστεί ποτέ για να υποδέχονται τουρίστες. Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε στη συνέχεια πως το μεγάλο αίτημα προς την κυβέρνηση, για το οποίο θα πιέσουν και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης και όλη η πόλη, είναι η βελτίωση του κυκλοφοριακού, καθώς πρόκειται για μείζον θέμα τόσο για την κρουαζιέρα, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η μόνη εφικτή λύση και χωρίς μεγάλο κόστος για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού είναι η υπογειοποίηση της παραλιακής οδού από τον σταθμό του Φαλήρου μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να έχουμε μεγαλύτερους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι.

Πιστεύω πως η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίζει τον Πειραιά ως την πόλη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας και χαίρομαι που βλέπω ότι ο Πρωθυπουργός μιλάει για την ανάπτυξη, για τη γαλάζια ανάπτυξη στον Πειραιά, για τη μεγάλη επένδυση της COSCO. Ο Πειραιάς είναι πλέον επίκεντρο των εξελίξεων και του επενδυτικού ενδιαφέροντος, άρα πρέπει οι υποδομές της πόλης μας να ολοκληρωθούν και να αυξηθούν και στο πλαίσιο αυτό χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις από την κεντρική διοίκηση».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι η επένδυση στο λιμάνι πρέπει να προχωρήσει, λέγοντας πως είναι σημαντικό που η σημερινή κυβέρνηση ενέκρινε γρήγορα το Master Plan, το οποίο παρέμενε στάσιμο για πάρα πολύ καιρό. «Μπορεί να διαφωνεί κανείς σε επιμέρους θέματα για το Master Plan του ΟΛΠ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να μένουμε συνεχώς πίσω. Σκοπός είναι να αποκομίσουμε τα θετικά από τη λειτουργία του λιμανιού και να αντιμετωπίζουμε τα αρνητικά. Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να βρίσκουμε απαντήσεις σε βασικά ζητήματα, ώστε ο Πειραιάς να αναπτυχθεί περαιτέρω», τόνισε ο κ. Μώραλης.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ