Εφημερίδα Κοινωνική

Φρέντυ Πυτιλάκης: ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΥΘΟ -Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Φρέντυ Πυτιλάκης: ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ, ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΥΘΟ -Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
25 Ιανουαρίου 2020

*Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και στον Κώστα Παναγιωτάκη
-Φρέντυ, έχοντας παρακολουθήσει την πορεία σου και κομμάτια ζωής που έχεις αφιερώσει στην Μαρινέλλα, θα θέλαμε με δυο λόγια να μας πεις τι σημαίνει για σένα η Μαρινέλλα, πως την έχεις αποτυπωμένη στην καρδιά και στο μυαλό σου.
Η κα Μαρινέλλα είναι το alter ego μου! Είναι το πάθος μου, είναι το μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο κομμάτι στη ζωή μου. Είναι αυτή που της έχω δοθεί ψυχή τε και σώματι. Με εκφράζει σε ό,τι έχει κάνει, με ενθουσιάζει ο τρόπος που σκέφτεται, θαυμάζω τις επιλογές της, τα τραγούδια της, το μελωδικό σύμπαν που έχει δημιουργήσει, όλα αυτά τα χρόνια. Με έχει εντυπωσιάσει με όλα αυτά που έκανε και συνεχίζει να κάνει. Μου αρέσει για την καθαρότητα της σκέψης της, για όλα αυτά που είναι και για όλα εκείνα που εκπέμπει. Που είναι ο δικός μου άνθρωπος και ταυτόχρονα εκείνη η ατέλειωτη, η μοναδική, η μόνη και αξεπέραστη σταρ!
-Δηλώνεις φίλος της; Θαυμαστής της; Ή συνοδοιπόρος της;
Δεν διαχωρίζω τίποτα από τα τρία αυτά. Είμαι φίλος, αλλά φίλος ουσίας, όχι από αυτές τις φιλίες που υπάρχουν στον καλλιτεχνικό χώρο διάχυτες, “σήμερα σου βάζω μέλι κι αύριο σου σκάβω το λάκο”. Δεν θα λερώσω πότε τα χέρια μου και κυρίως την ψυχή μου.
Θαυμαστής της σίγουρα και τολμώ, να πω ο μεγαλύτερος. Τρέμω από σεβασμό και θαυμασμό στη φωνή, στην καριέρα της και στην ψυχή της! Συνοδοιπόρος; Ναι είμαι σε ό,τι επιλέγει να κάνει, σε ό,τι παρουσιάζει, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα της!
-Είναι γνωστό ότι διαθέτεις το μεγαλύτερο αρχείο γύρω από τη Μαρινέλλα. Θες να μας «αποκαλύψεις» κάποιες πτυχές του;
7 χρονών παιδί κερδίζω ένα δίσκο της από ένα γλέντι που γινόταν στη Νάξο. Στα 10 μου ήρθαμε στη Αθήνα και άρχισα να τρέχω στο μοναστηράκι και σε άλλα σημεία που έβρισκα δικό της υλικό, σε οποιαδήποτε μορφή. Για χρόνια πήγαινα στην Εθνική βιβλιοθήκη για
να κάνω αποδελτίωση Tύπου, δηλαδή να σημειώνω τις ημερομηνίες που εκδόθηκαν εφημερίδες κι περιοδικά για 12 χρόνια και στην πορεία πήγαινα και τα αγόραζα στην πρωτότυπη έκδοσή τους. Οι φωτογράφοι, οι περισσότεροι είναι φίλοι μου και αγόραζα το υλικό τους σε εβδο-
μαδιαία βάση. Έχω υλικό από πάνω από 650 ονόματα φωτογράφων και φωτορεπόρτερ.
-Είχαμε μάθει ότι ετοίμαζες ένα ψηφιακό μουσείο αφιερωμένο στη μεγάλη τραγουδίστρια…
Είναι αλήθεια, το προετοιμάζω εδώ και χρόνια. Έχω καθυστερήσει να το κάνω γιατί, υπήρξαν πολλά οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν περίμενα, όμως σίγουρα θα τα ανταπεξέλθω σύντομα και θα είναι γεγονός η δημιουργία του!
-Αν σου ζητήσουμε να κάνεις κάποιες «στάσεις» σε σημαντικές στιγμές της ζωής της και της καριέρας της, ποιες θα ξεχώριζες;
Η συνεύρεση σταθμός με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Η γέννηση της κόρης της. Η συνύπαρξη στο «Ρεσιτάλ» με τον Κώστα Χατζή, που είναι και ο εμπορικότερος δίσκος της! Την παράσταση «Γυναικών Πάθη» στο Ηρώδειο! Η Μαρινέλλα τραγουδά και θυμάται στο Μέγαρο μουσικής. Το «Φωνή από Φως» στο Μέγαρο Μουσικής. Η Μαρινέλλα στο «REX»! Η ζωή της σε μιούζικαλ στο «Παλλάς»! Η «σονάτα του σεληνόφωτος» και ασφαλώς η πρώτη φορά που την είδα στη «Νεράιδα» με το Γιάννη Πάριο το 1991!
-«Εκτός» Μαρινέλλας, τι εστί Φρέντυ Πιτιλάκης; Μίλα μας λίγο για τη ζωή και την καθημερινότητά σου.
Δεν υπάρχει ζωή εκτός της Θεάς. Τα πάντα είναι όλα για εκείνη, τη μία! Εγώ πως περνάω; Όπως ένας απλός άνθρωπος. Ακούγοντας τους δίσκους της, τα τραγούδια της, κοιτάζοντας τα αποκόμματα και συζητώντας για εκείνην με φίλους αγαπημένους.
- Υπήρξαν Φρέντυ άνθρωποι που σε πολεμήσαν γι’ αυτό σου το πάθος για την κα. Μαρινέλλα;
Ναι, πάρα πολλοί και δεν το καταλαβαίνω αυτό. Θα υπάρξουν σίγουρα κι άλλοι. Αυτό με δυναμώνει, εγώ θα είμαι καλά και θα συνεχίζω με τον ίδιο απαράμιλλο ενθουσιασμό που με διακατέχει. Προτιμώ να είμαι λιοντάρι, έστω και από τα τελευταία, παρά πρώτος από τις αλεπούδες.
-Πού θα εμφανιστεί η Μαρινέλλα;
Στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γ. Νανούρης, που έχει καταγωγή από τη Νάξο.
-Σε ευχαριστώ πολύ Φρέντυ για τη συνέντευξη
Και εγώ σε ευχαριστώ Κώστα

 

 

20180127091412630_0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7983 marinella marinella2


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ