Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Πειραιά: Προτάσεις επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του master plan του ΟΛΠ

 Breaking News

Δήμος Πειραιά: Προτάσεις επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του master plan του ΟΛΠ
30 Ιανουαρίου 2020

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των έργων που προβλέπονται στο master plan του ΟΛΠ, ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά, κατά τη συνεδρίαση του.

Τις προτάσεις επεξεργάστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή. Μόνο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ψήφισε «παρών» και καμία κατά. Ο Δήμος Πειραιά ζητεί αναθεώρηση της ΜΠΕ για να «μετασχηματιστεί σε στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» ενώ επισημαίνει ότι απαιτούνται επιπλέον διορθώσεις και συμπληρώσεις. Μεταξύ άλλων, ο δήμος ζητά κυκλοφοριακή μελέτη για όλο τον Πειραιά, το έργο των γραμμών του ΗΣΑΠ (υπογειοποίηση κ.ά.), περιορισμό της χρήσης τουριστικών λεωφορείων, σαφή χρονοδιάγραμμα και εναρμόνιση με την εθνική νομοθεσία της αλλαγής καυσίμων για τα πλοία που ελλιμενίζονται και των ορίων ρύπων, καθώς και την ηλεκτροδότησή τους όσο παραμένουν στο λιμένα, να μην απορριφθούν στη θάλασσα τα βυθοκορήματα από την εμβάθυνση του λιμένα, να απαγορευθεί ρητά η εναπόθεση τους στο «Παλατάκι» ή εντός της λιμενικής ζώνης και η όποια μεταφορά τους να γίνεται ακτοπλοϊκώς.

Για την ηχορύπανση ζητείται αναλυτικός «χάρτης θορύβου», ηχοπετάσματα και φυτεύσεις υψηλού πρασίνου σε σημεία κοντά σε οικιστικές ζώνες, αντιπλημμυρικά έργα πέριξ του λιμένα, καθώς και λειτουργία Μόνιμου Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου. Σε ό,τι αφορά την επέκταση του επιβατικού λιμένα προς τη νότια πλευρά, ο Δήμος Πειραιά ζητεί τον αυστηρό περιορισμό της στα απολύτως απαραίτητα μεγέθη και την ανέγερση του συνοδού έργου σταθμού επιβατών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ