Εφημερίδα Κοινωνική

Διαγνωστική βρογχοσκόπηση

Διαγνωστική βρογχοσκόπηση
31 Ιανουαρίου 2020

Είναι η ενδοσκοπική εξέταση των πνευμόνων με την εισαγωγή κάμερας στο τραχειοβρογχικό δέντρο (σε αντιστοίχιση με την γαστροσκόπηση-κολονοσκόπηση στο πεπτικό σύστημα). Μέσω της μύτης ή του στόματος ένας λεπτός καθετήρας με ενσωματωμένη κάμερα εισέρχεται διαμέσου του λάρυγγα στην τραχεία και τους βρόγχους των πνευμόνων υπό ήπια τοπικη αναισθησία και μέθη, εξετάζοντας από “μέσα” τους πνεύμονες και λαμβάνοντας βιοψίες και εκκρίσεις από ύποπτες περιοχές.

Η εξέταση βοηθά σημαντικά στην διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα,ειδικών πνευμονικών λοιμώξεων, αλλεργικών παθήσεων και νοσημάτων του υποστηρικτικού ιστού των πνευμόνων(σαρκοείδωση, πνευμονική ίνωση, ηωσινοφιλικές πνευμονίες. επαγγελματικές νόσοι κ. α) όπως και στην διερεύνηση αιτίων αιμόπτυσης,χρόνιου βήχα, διάνοιξης φραγμένων βρόγχων σε λοιμώξεις. Η εξέταση διαρκεί 30-40 λεπτά γίνεται με απλή μέθη (δεν απαιτεί ολική αναισθησία) και πραγματοποιείται στο χώρο των ενδοσκοπήσεων κλινικής ή νοσοκομείου που διαθέτουν το αντίστοιχο τμήμα.

isaak1

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

Ο Γαβριήλ Ισαακίδης είναι Πνευμονολόγος -Φυματιολόγος έχει ιατρείο Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 102 (Στάση Βρυώνη) στον Πειραιά. Είναι διευθυντής του πνευμονολογικού τμήματος της γενικής κλινικής “Παναγία η Οδηγήτρια” στον Πειραιά.

Ιατρείο: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 102

(Στάση Βρυώνη) Πειραιάς

T. 2110171274 – F. 2167002321 – K. 6977205928

e: [email protected]

www.isaakidis-pneumo.gr


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ