Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ: Οδοιπορικό της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ στη συνοικία που «διψάει» για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 Breaking News

ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ: Οδοιπορικό της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ στη συνοικία που «διψάει» για ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
17 Ιανουαρίου 2020

Η περιοχή του Αγίου Διονυσίου είναι περίπου 4.500 στρέμματα και εκτός από την παράκτια ζώνη -την Ακτή Κονδύλη- έχει και την παλιά βιομηχανική ζώνη. Σε αυτήν υπήρχαν διάφορες παραγωγικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και η καπνοβιομηχανία του Παπαστράτου.

Για πολλές δεκαετίες και μέχρι πρόσφατα, η περιοχή ήταν υποβαθμισμένη κι εγκαταλελειμμένη, με το νέο project όμως αλλάζει, αναβαθμίζεται και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, προσελκύοντας νέες οικονομικές δραστηριότητες και επενδυτικό ενδιαφέρον! Το 2016 η Dimand αγόρασε τις επίμαχες εγκαταστάσεις, εκ των οποίων οι κύριες, δηλαδή οι χώροι αποθήκευσης, παραγωγής και το τυπογραφείο – λιθογραφείο, εκτείνονταν σε τρία οικοδομικά τετράγωνα. Η πρωτοβουλία της ανάπλασής τους, που διενεργήθηκε σε φάσεις, με την τελευταία να ολοκληρώνεται τον προσεχή Απρίλιο, έγινε πράξη με τη συνδρομή επενδυτών, όπως η EBRD και η Grivalia, αλλά σημαντική συνεισφορά είχαν η Περιφέρεια Αττικής και βεβαίως, ο Δήμος Πειραιά.

2

 

 

 

 

 

 

Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ υλοποιούνται ήδη ή πρόκειται να αρχίσουν να «τρέχουν» τους επόμενους μήνες έχοντας τη στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Dimand Real Estate, εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων η οποία ξεκίνησε πριν από τρία και πλέον χρόνια την επένδυση στον Άγιο Διονύσιο, σε κοινοπραξία με την EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανακατασκευής και Ανάπτυξης), προχώρησε πρόσφατα στην έναρξη της ανάπτυξης τριών νέων ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά την κατασκευή 200 επιπλωμένων διαμερισμάτων με κεντρική διαχείριση και η οποία επί του παρόντος υλοποιείται αποκλειστικά από την Dimand Real Estate. Όπως μάλιστα αναφέρει στην Καθημερινή ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «το 50% του έργου αφορά ανακατασκευή υφιστάμενων κτιρίων και το άλλο 50% ανάπτυξη οικοπέδου. Θα δημιουργηθούν περίπου 9.000- 10.000 τ.μ. κατοικιών, τις οποίες σχεδιάζουμε να εκμισθώνουμε, όχι όμως μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων». Τα δύο από τα τρία ακίνητα επί των οποίων κατασκευάζονται οι νέες αυτές κατοικίες ανήκαν στο παρελθόν στον όμιλο «Παπαστράτου». Το έργο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις αρχές του 2021 και σταδιακά έως το τέλος του ίδιου χρόνου. Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, το γεγονός ότι η περιοχή θα έχει πλέον μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων (περίπου 10.000 υπολογίζεται) έχει ενισχύσει και τις ανάγκες στέγασης, γεγονός που πυροδότησε τη δεύτερη φάση της επένδυσης, για την κατασκευή και κατοικιών.

3

 

 

 

 

 

 

Στις επενδύσεις στον Άγιο Διονύσιο, εκτός από την EBRD, που αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Dimand, συμμετέχει και η Grivalia του ομίλου Eurobank, στην κατοχή της οποίας θα περιέλθει το σύνολο του επιχειρηματικού πάρκου. Tο σύνολο των εγκαταστάσεων θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση μέχρι το τέλος Απριλίου, με την εταιρεία Teleperformance και την Alpha Bank να αποτελούν τους δύο μισθωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ των επενδυτών και του Δήμου Πειραιά, που έχει σταθεί αρωγός σε όλα τα στάδια της συγκεκριμένης επένδυσης, έχει συμφωνηθεί και η δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν υπόδειξης του Δήμου, θα δημιουργηθεί ένα σκοπευτήριο προδιαγραφών της ΓΓΑ, όπως επίσης και μια παιδική χαρά έξι στρεμμάτων, σε οικόπεδο της «Παπαστράτος». Αμφότερα θα έχουν ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

4

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

8


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ