Εφημερίδα Κοινωνική

“Θα τρυπήσουμε μετά την Πρωτοχρονιά ανοιχτά της Κρήτης”, απειλούν οι Τούρκοι

“Θα τρυπήσουμε μετά την Πρωτοχρονιά ανοιχτά της Κρήτης”, απειλούν οι Τούρκοι
13 Δεκεμβρίου 2019

Κρίσιμες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να είναι οι επόμενες εβδομάδες. Η ένταση μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας κλιμακώνεται συνεχώς και -μέχρι στιγμής- φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να πέσουν οι τόνοι… άμεσα. Κι αυτό, διότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το “μνημόνιο” με τη Λιβύη, από τις αρχές του 2020, όπως τόνισε και σε δηλώσεις του ο Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

“Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν”, τόνισε ο Ντονμέζ.

“Αποκήρυξε” τη συμφωνία η Σύνοδος Κορυφής

Την ίδια ώρα, υπάρχει μία πολύ σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να φανεί καθοριστική για όσα ακολουθήσουν, καθώς η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης “αποκήρυξε” τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα, επανέφερε το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και στήριξε ομόφωνα και απερίφραστα την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στην ελληνική κυβέρνηση την αποκαλούμενη “ομπρέλα” για τις περαιτέρω ενέργειές της απέναντι στις προκλήσεις και την παραβατικότητα της Άγκυρας.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ