Εφημερίδα Κοινωνική

Περί «κατασκευής» ιστορικού Ρολογιού, χρημάτων και… Τινάν

 Breaking News

Περί «κατασκευής» ιστορικού Ρολογιού, χρημάτων και… Τινάν
03 Δεκεμβρίου 2019

Τι γίνεται με τα χρήματα που μάζεψαν (επί Μιχαλολιάκου) Πειραιώτες για την κατασκευή του ιστορικού ρολογιού; Τα χρήματα αυτά, όπως μάθαμε, υπάρχουν στην τράπεζα και αυτή την περίοδο συζητούνται προτάσεις αξιοποίησης.

Μια εξ’ αυτών ήταν του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μόφορη, να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά για την ανάπλαση του Τινάνειου Κήπου.

Σε παρέμβασή του για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Βίτσας πρόσθεσε, ότι με αφορμή αυτή την πρόταση, καλό θα ήταν να εξεταστεί και η μετονομασία του Τινάνειου Κήπου από την αρμόδια επιτροπή, καθώς όπως είπε: «Δεν υπάρχει λόγος στον Πειραιά να τιμάμε τον Τινάν!».

Για την ιστορία: Ο Τινάν ήταν Γάλλος αντιναύαρχος. Διορίστηκε κατά τον Κριμαϊκό πόλεμο αρχηγός του αποβατικού σώματος που κατέλαβε τον Πειραιά. Υπήρξε εχθρικός προς την Ελλάδα και αρνήθηκε κατηγορηματικά την ίδρυση υγειονομικής ζώνης μεταξύ Πειραιά και Αθήνας για την πρόληψη της μετάδοσης της χολέρας, από την οποία προσβλήθηκαν οι Γάλλοι ναύτες και στρατιώτες, με αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό από την νόσο των κατοίκων της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της κατοχής ο Τινάν έφτιαξε κήπο κοντά στον μυχό του κεντρικού λιμανιού του Πειραιά, ο οποίος ονομάστηκε… Τινάνειος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ