Εφημερίδα Κοινωνική

Καταδίωξη στα Εξάρχεια: Οι άντρες της ΟΠΚΕ, το ύποπτο ταξί και τα ναρκωτικά

Καταδίωξη στα Εξάρχεια: Οι άντρες της ΟΠΚΕ, το ύποπτο ταξί και τα ναρκωτικά
05 Δεκεμβρίου 2019

Κινηματογραφική επιχείρηση της ΟΠΚΕ χθες τα ξημερώματα στα Εξάρχεια.

Η ομάδα των ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών που περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζει απέναντι από την ΑΣΟΕΕ ταξί με 4 περίεργους επιβάτες που κατευθυνόταν στα Εξάρχεια.

Άμεσα προσεγγίζουν με τα τζιπ τους το ταξί, το μπλοκάρουν και δίνουν εντολές με το μεγάφωνο στον οδηγό να σταθμεύσει για να ελεγχθούν οι επιβάτες. Όμως αυτός, αντί να ακινητοποιήσει το όχημα, πατάει γκάζι αναπτύσσει ταχύτητα και προσπαθεί να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκινούν την καταδίωξη με φάρους και σειρήνες και μετά από περίπου 3χλμ κατορθώνουν να εγκλωβίσουν το ταξί και να ακινητοποιήσουν τους επιβάτες πριν στρίψει στην Σπύρου Τρικούπη για να εξαφανιστεί στην πλατεία Εξαρχείων.

Στο ταξί επιβαίνουν δυο ζευγάρια και ο οδηγός είναι αλλοδαπός. Στον έλεγχο που ακολουθεί διαπιστώνουν ότι οι επιβαίνοντες άνδρες κουβαλούν μαχαίρια ενώ σε ένα σακίδιο πλάτης που φοράει η μια γυναίκα εντοπίζουν μια σακούλα με ινδική κάνναβη βάρους 1 κιλού, 28 σακουλάκια ινδικής κάνναβης έτοιμα για διάθεση, μικροποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά χάπια HIPNOSEDON, γνωστά στις πιάτσες ως «ύπνους».

Όπως είπαν οι γυναίκες, τα ναρκωτικά προορίζονταν για Πακιστανό που τους ανέμενε στην πλατεία Εξαρχείων και ο οποίος θα τα διέθετε προς πώληση στην πιάτσα της Θεμιστοκλέους. Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος προκείμενου να μην προκαλέσουν υποψίες και να αποφύγουν πιθανούς έλεγχους είχαν χρησιμοποιήσει το ταξί με οδηγό μέλος του κυκλώματος για τη μεταφορά των ναρκωτικών και είχαν επιλέξει να παρουσιαστούν ως ζευγάρια. Όμως, παρά τα μέτρα ασφαλείας, δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τους έμπειρους αστυνομικούς των ΟΠΚΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δυο από τους συλληφθέντες είναι άτομα με πολυετή παρουσία στον χώρο των Εξαρχείων.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη σειρά συλλήψεων των ΟΠΚΕ τις τελευταίες ήμερες, γεγονός που αποδεικνύει την πείρα και την εκπαίδευση των αστυνομικών που στελεχώνουν τις Ειδικές Επιχειρησιακές Ομάδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ