
«Ένας από τους λόγους που με παρακίνησαν να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης μου, ήταν και αυτός του να μου δίνεται η ευκαιρία να προτείνω και να υλοποιώ ιδέες μαζί με τους συνεργάτες μου, που θεωρώ ότι θα κινητοποιήσουν την δική μας κοινωνία, την κοινωνία του Πειραιά μας να γίνει ΕΝΑ, να συμμετέχει μαζικά σε ενέργειες που θα γίνονται μέσα στην πόλη μας. Μια τέτοια ιδέα/σκέψη ήταν και το Santa Fun Run! Ένα δρομικό που θα λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή στην πόλη μας. Όχι, δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα, δεν είναι καν μια ιδέα που θεωρώ ότι γεννήθηκε από το μηδέν. Αντίστοιχες όμορφες δραστηριότητες βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Το ερώτημα μου ήταν όμως: γιατί όχι στον Πειραιά; Το συζήτησα με τους συνεργάτες μου αλλά και με τα μέλη του ΣΔΥΠ ( Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά ) που έχουν τεράστια εμπειρία στην οργάνωση δρομικών και είπαμε να το διοργανώσουμε και να δούμε τι ανταπόκριση θα έβρισκε σε όλους εσάς. Μάλιστα με την αγωνία του να μην υπάρξουν αρκετές συμμετοχές αμφισβήτησα αρκετές φορές τον εαυτό μου. Η απόφαση πάρθηκε, οι αφίσες κολλήθηκαν και οι συμμετοχές άνοιξαν.. Μέχρι σήμερα η ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας, στο κάλεσμα του Ο.Π.Α.Ν. έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη! 1200 συμμετοχές! 1200 δημότες του
Πειραιά μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ένα δρομικό που ο Πειραιάς δεν έχει ξαναδεί. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν σε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και κάθε έναν από εσάς που δηλώσατε συμμετοχή και να καλέσω όλους τους φίλους, όλους του συνδημότες, να έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή δωρεάν για έναν “αγώνα” που θα μας μείνει αξέχαστος και θα κάνει τον Πειραιά μας πιο γιορτινό από ποτέ». Τα παραπάνω αναφέρει ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Ιωσήφ Βουράκης με αφορμή το εορταστικό δρομικό που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας τις επόμενες ημέρες. Ραντεβού την Κυριακή στην πλατεία Κοραή. Να μην λείψει κανείς!