Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτεινή Μπακαδήμα: Παρέμβαση στη Βουλή για τα ετοιμόρροπα κτίρια του Πειραιά

 Breaking News

Φωτεινή Μπακαδήμα: Παρέμβαση στη Βουλή για τα ετοιμόρροπα κτίρια του Πειραιά
17 Δεκεμβρίου 2019

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, θέτει στη Βουλή και στο αρμόδιο υπουργείο το μείζον ζήτημα των ετοιμόρροπων κτιρίων. «Συμφώνα με πρόσφατη μελέτη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) η πλειοψηφία των εγκαταλελειμμένων κτιρίων έχει κατασκευαστεί πριν το 1970 και σχεδόν το 100% αυτών απαιτούν αποκατάσταση, εκσυγχρονισμό και λειτουργικές βελτιώσεις. Στα επαγγελματικά θα πρέπει να προσθέσουμε έναν μεγάλο αριθμό ερειπωμένων κατοικιών που έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Συνέπεια όλων αυτών είναι αφενός η υποβάθμιση της περιοχής, καθώς το κέντρο και όχι μόνο, του Πειραιά έχει μια εικόνα εγκατάλειψης με τα κτίρια της Ραλλείου και του Πύργου να χαρακτηρίζονται «φαντάσματα» και αφετέρου ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των κατοίκων και για τη δημόσια ασφάλεια, όπως η κατάρρευση μέρους ετοιμόρροπου κτιρίου που σημειώθηκε το Σάββατο 14/12/2019 εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης, κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Υψηλάντου και Καραολή Δημητρίου και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεδομένου ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου που θα φροντίζει την τύχη των εν λόγω κτιρίων και δεδομένου ότι τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα κτίρια αποτελούν μέρος της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιες πρωτοβουλίες δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου, απαλλαγμένου από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα ληφθούν και σε ποιο χρονικό ορίζοντα;

2. Ποιες άμεσες κινήσεις αποκατάστασης θα γίνουν ώστε να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια;»

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ