Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτή Αγίου Νικολάου

Εορτή Αγίου Νικολάου
09 Δεκεμβρίου 2019

Κάθε χρόνο η Εκκλησία της Ελλάδος στις 6 Δεκεμβρίου εορτάζει τον Άγιο Νικόλαο. Στον Πειραιά πανηγύρισε ο ενοριακός ιερός ναός Αγίου Νικολάου, όπου το πρωί τελέστηκε όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντων των αρχιερέων Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και Περιστερίου κ.κ. Κλήμη.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας τελέστηκε η περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου, προστάτη όλων των ναυτικών, με συνδιοργανωτή της λιτάνευσης την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στην περιφορά αυτή η οποία κράτησε δύο ώρες στο κέντρο της πόλεως και στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, χοροστάτησαν οι αρχιερείς Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και Χριστιανουπόλεως κ.κ. Προκόπιος, με την παρουσία ανθρώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Αντιπεριφερειάρχου Πειραιά κας. Σταυρούλας Αντωνάκου, του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, με Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους , ανθρώπους της ναυτοσύνης καθώς και ναυτιλιακών και εφοπλιστικών γραφείων, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας. Παρόντες επίσης ήταν φορείς της πόλεως και εκπροσώποισυλλόγων και σωματείων.

EORTH1

 

 

 

 

 

 

EORTH2

 

 

 

 

 

 

EORTH3

 

 

 

 

 

 

EORTH


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ