Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Πειραιά VS κοινοπραξία Στ. Μπονάτος-Αρ. Μαραλέτος -Θα βρεθεί λύση με εξωδικαστικό συμβιβασμό

 Breaking News

Δήμος Πειραιά VS κοινοπραξία Στ. Μπονάτος-Αρ. Μαραλέτος -Θα βρεθεί λύση με εξωδικαστικό συμβιβασμό
03 Δεκεμβρίου 2019

Η κοινοπραξία Στ. Μπονάτος-Αρ. Μαραλέτος είχε αναλάβει την περιβόητη… «βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας  Πηγάδας» αλλά κηρύχθηκε έκπτωτη με απόφαση του Δήμου Πειραιά καθώς υπήρχαν μεγάλες διαφωνίες και καθυστερήσεις για ένα έργο που πολύ-διαφημίστηκε επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου αλλά τελικά, δεν προχώρησε (αναπλάστηκε συμβατικά από τη νυν δημοτική Αρχή).

Νομίζετε όμως ότι η εταιρεία έμεινε με σταυρωμένα χέρια; Από τότε μέχρι σήμερα έχει σύρει το Δήμο Πειραιά στα Δικαστήρια αξιώνοντας σειρά αποζημιώσεων, επιστροφές εγγυητικών, μέχρι και την «αποποίηση» της πληρωμής του αρχαιολόγου που ασχολήθηκε με το έργο!

Η νέα πολλαπλή δικαστική «μάχη» μεταξύ Δήμου και Κοινοπραξίας ήταν προγραμματισμένη για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και μάλιστα η «Μπονάτος-Μαραλέτος» έχει κινηθεί με τέτοια τακτική που νομικοί «κύκλοι» του Δήμου Πειραιά εκτιμούν ότι πιθανόν να δικαιωθεί σε κάποια σημεία, γεγονός που θα προκαλέσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και πρακτικά ζητήματα στο Δήμο Πειραιά.

Για το θέμα μάλιστα που έχει φτάσει μέχρι το ΣτΕ, πληροφορηθήκαμε ότι παρενέβη «πυροσβεστικά» και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης.

Σε κάθε περίπτωση, η λύση που βρέθηκε στο Δήμο Πειραιά είναι να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός, πρόταση η οποία πέρασε κατά πλειοψηφία, προκειμένου η Κοινοπραξία να άρει όλες τις δικαστικές της διεκδικήσεις.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε εκτενώς στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να είναι επιφυλακτικοί στο να υπογράψουν την πρόταση πριν τη μελετήσουν, καθώς ανησυχούν για την εμπλοκή τους σε νέες δικαστικές περιπέτειες.

Πιο «καυστικός» από όλους ο επικεφαλής της κίνησης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος έχοντας τεχνικές γνώσεις και εμπειρία από τέτοια έργα, μίλησε για «συνήθη τακτική» κάποιων εργολάβων «να τινάζουν αυτοδιοικητικά έργα στον αέρα για να αποσπούν, στη συνέχεια, ό,τι μπορούν».

 

*Γράφει ο Κώστας Παναγιωτάκης


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ