Εφημερίδα Κοινωνική

«Βαποράκι» διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία του Πειραιά – Πώς έπεσε στα χέρια των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ

 Breaking News

«Βαποράκι» διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία του Πειραιά – Πώς έπεσε στα χέρια των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ
29 Νοεμβρίου 2019

*Της Χριστίνας Μπιτάδου 

Κύρια αρμοδιότητα των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά είναι η καθημερινή εποπτεία σε όλους τους δρόμους του Πειραιά και όχι μόνο, με σκοπό την εξάλειψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Την περασμένη Τετάρτη (27-11) οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης Πειραιά (ΔΙ.ΑΣ.), έλαβαν σήμα ότι υπάρχει μια περίεργη «κινητικότητα» έξω από Λύκειο του Πειραιά. Έτσι όταν πήγαν στο σχολείο, διαπίστωσαν ότι ένα άτομο μετρίου αναστήματος, αδύνατος, έκανε ένα λάκτισμα σαν κλωτσιά με το πόδι του. Οι αστυνομικοί επίσης, παρατήρησαν ότι στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου του Λυκείου, σε απόσταση δύο μέτρων, υπήρχαν κάποιοι μαθητές. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι το λάκτισμα του ποδιού ήταν ένας τρόπος για να πετάξει ο δράστης ναρκωτική ουσία προς τους μαθητές που τον περίμεναν στο μπαλκόνι.

Ο ύποπτος προμηθευτής -«βαποράκι» δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία των Αστυνομικών και έτσι εκείνοι κατευθύνθηκαν προς το μέρος του. Μόλις τους είδε πέρασε στην απέναντι πλευρά του πεζοδρομίου και έσκυψε δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα για μερικά δευτερόλεπτα.Οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να τον εντοπίσουν. Έκαναν έλεγχο κάτω από όλα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και έτσι κατάφεραν και τον έπιασαν. Διαπιστώθηκε ότι είχε ρίξει τέσσερις συσκευασίες νάιλον, οι οποίες περιείχαν αποσπάσματα ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 11 γραμ. Κατά τον σωματικό έλεγχο που του έγινε στην κατοχή του βρέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Άμεσα για το περιστατικό ενημερώθηκε η διευθύντρια του σχολείου, η οποία από την πλευρά της ενημέρωσε τους αστυνομικούς.Ο κατηγορούμενος φαίρεται να φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο κατά το χρονικό διάστημα από 1-9-2017 έως 3-9-2019 ενώ προέκυψε ότι είχε παρακολουθήσει και το πρόγραμμα «ΑΤΡΑΠΟΣ» του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός κατά των ναρκωτικών).

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. αμέσως μετέφεραν τον κατηγορούμενο στο τμήμα Ασφάλειας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για έλεγχο. Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί παρατήρησαν ότι χτυπούσε συνέχεια το κινητό του, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο επικοινωνίας με πιθανούς αγοραστές και η συσκευή στάλθηκε στην Δ.Ε.Ε. για εξέταση τηλεφωνικών επαφών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για τα περαιτέρω.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ