Εφημερίδα Κοινωνική

Στον Πειραιά φιλοξενούνται πρόσφυγες σε 45 διαμερίσματα – Ζητήθηκαν 70!

 Breaking News

Στον Πειραιά φιλοξενούνται πρόσφυγες σε 45 διαμερίσματα – Ζητήθηκαν 70!
21 Νοεμβρίου 2019

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε στο Δημαρχείο, με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες κ. Φιλίπ Λεκλέρκ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η εξέλιξη του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA, το οποίο υλοποιεί στον Πειραιά από το 2018 η ΚΟ.Δ.Ε.Π., σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή διαμονής και βοήθειας σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Προϊστάμενος Κοινωνικών Δομών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης, η Υπεύθυνη Έργου του προγράμματος ESTIA κα Χαρά Καραπιπερίδου, η κα Μαργαρίτα Σαλτερή από το Τμήμα Προγραμμάτων της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες κα Στέλλα Νάνου. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως σκοπός της συνάντησης με τον κ. Λεκλέρκ ήταν να ενημερωθεί η Ύπατη Αρμοστεία για την εξέλιξη του προγράμματος ESTIA που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. στον Πειραιά, καθώς και για τα πιθανά διαχειριστικά προβλήματα και τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα. Ο Δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση, λέγοντας ότι ο κ. Λεκλέρκ γνωρίζει τα θέματα του προσφυγικού καλύτερα από τον καθένα. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως στον Πειραιά φιλοξενούνται πρόσφυγες από το 2018 σε 45 διαμερίσματα, λέγοντας ότι εντάσσονται σιγά-σιγά στην Πειραϊκή κοινωνία.

Σημείωσε ότι έθεσε στον κ. Λεκλέρκ το θέμα αύξησης των διαμερισμάτων από 45 σε 70, λέγοντας πως αντί για 350 πρόσφυγες θα μπορούσαν ενδεχομένως να φιλοξενούνται 550. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η επιτυχία του προγράμματος είναι ότι αυτόν τον ενάμιση χρόνο δεν έχει καταλάβει κανείς ότι βρίσκονται πρόσφυγες στον Πειραιά, οι οποίοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο κι έχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη διαμονή τους στην πόλη μας. Ο Δήμαρχος Πειραιά, υπογράμμισε πως το προσφυγικό δεν είναι ένα ζήτημα που θα τελειώσει εύκολα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Πειραιάς είναι μία ασφαλής πόλη και τα όποια προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς δεν αφορούν τους 350 πρόσφυγες που διαμένουν στην πόλη, αλλά αφορούν πρώτα απ’ όλα τη λειτουργία όλων μας. Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε: «Πιστεύω ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους προγράμματα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πρόγραμμα ESTIA εξελίσσεται απολύτως ομαλά και επιθυμία μας είναι να επεκταθεί».

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ