Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΟΚ στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ: Τουρίστρια «χάθηκε» 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Φολέγανδρου και επέζησε με καραμέλες!

 Breaking News

ΣΟΚ στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ: Τουρίστρια «χάθηκε» 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Φολέγανδρου και επέζησε με καραμέλες!
07 Νοεμβρίου 2019

Λίγες σακούλες, καραμέλες και η εμπειρία της στη θάλασσα. Αυτά ήταν που έσωσαν τη ζωή της τουρίστριας από τη Νέα Ζηλανδία, που χάθηκε από τη Φολέγανδρο το μεσημέρι της Παρασκευής και βρέθηκε μεσοπέλαγα το πρωί της Κυριακής, ανοιχτά της Κρήτης.

Την απίστευτη περιπέτεια της Κουσίλα Στάιν, 47 ετών, περιέγραψε η μητέρα της, Γουέντι Στάιν, μιλώντας στην New Zealand Herald.

Η Κουσίλα, γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνει στη θάλασσα, βρέθηκε πάνω σε μια μικρή φουσκωτή βάρκα. Τις συνολικά 37 ώρες που βρισκόταν εκεί, μη γνωρίζοντας αν θα καταφέρει να επιβιώσει, για να παραμένει ζεστή είχε τυλιχτεί με τις πλαστικές σακούλες που είχε από κάποια ψώνια που είχε κάνει πριν χαθεί από τη Φολέγανδρο, και επέζησε χωρίς καθόλου νερό, τρώγοντας μόνο λίγες καραμέλες που είχε στην τσάντα της!

Η Κουσίλα βρέθηκε στην Φολέγανδρο μαζί με τον φίλο της, Μάικ. Ο Μάικ είναι Βρετανός και τον βοηθούσε να μετέφερε το σκάφος με το όνομα «Rival 34», από τη νότια Τουρκία στον Πειραιά.

Μετά από τρεις εβδομάδες ταξίδι, έφτασαν στη Φολέγανδρο και τότε η Κουσίλα αποφάσισε να βγει μια βόλτα και να κάνει κάποια ψώνια.

Έστειλε μήνυμα στον φίλο της στις 4.30 το μεσημέρι για να τον ενημερώσει ότι δεν έχει πολύ μπαταρία στο κινητό, αλλά ότι επέστρεφε στο σκάφος. Όμως, κατά την επιστροφή της έχασε το ένα κουπί από τη φουσκωτή βάρκα της και οι άνεμοι την απομάκρυναν πολύ από το Rival 34.

Όταν κατάλαβε ότι στις 5 τα ξημερώματα η Κουσίλα δεν είχε γυρίσει ακόμη, ο Μάικ άρχισε να ψάχνει το φουσκωτό. Στις 8 το πρωί ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης.

Καθ′ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς της δεν ήταν πάντα αισιόδοξη. Είχε γράψει το όνομα της μητέρας της και το τηλέφωνό της στη μία πλευρά της φουσκωτής βάρκας, σε περίπτωση που δεν εντοπιζόταν ζωντανή.

Εντοπίστηκε 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Φολέγανδρου.

touristria-folegandros-630x359

 

 

 

 

 

kushila

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ