Εφημερίδα Κοινωνική

Συντονισμένη «επιχείρηση» Δήμου Πειραιά και ΕΛΑΣ για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση ΡΟΜΑ από τον σταθμό ΟΣΕ Αγίου Διονυσίου

Συντονισμένη «επιχείρηση» Δήμου Πειραιά και ΕΛΑΣ για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση ΡΟΜΑ από τον σταθμό ΟΣΕ Αγίου Διονυσίου
29 Νοεμβρίου 2019

Σε πρόσφατη εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ-1 90,4, όπου συμμετείχε ο εκδότης της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, Απόστολος Καραμπερόπουλος, αναδείχθηκε το θέμα την κατάληψης του σταθμού του ΟΣΕ Αγίου Διονυσίου από Ρομά και η απαράδεκτη κατάσταση του χώρου. Ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Καψοκόλης, που άκουσε τις καταγγελίες, κινητοποιήθηκε άμεσα και μερίμνησε, σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα και κατόπιν έγκρισης του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ώστε να πραγματοποιηθεί συντονισμένη «επιχείρηση» στο σημείο. Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, έφτασαν στο σημείο οχήματα και προσωπικό του Δήμου Πειραιά και ένα όχημα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ενώ ζητήθηκε να παρευρεθεί και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος που θα συντόνιζε την επιχείρηση απομάκρυνσης των καταληψιών.

Η «επιχείρηση» αυτή, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με μπουλντόζες, δημοτικά οχήματα, εργάτες, που μέσα σε λίγο χρόνο και υπό την προστασία μεγάλης ομάδος ΟΠΕΚ και ανδρών του Α.Τ. Δραπετσώνας, απομάκρυναν τις παράνομες κατασκευές, τους Ρομά, καθάρισαν το χώρο που ήταν εστία μόλυνσης και επέβαλαν την τάξη. Η πρωτοβουλία αυτή των κ.κ. Καψοκόλη και Ρέππα είναι άξια αναφοράς καθώς ο συντονισμός που υπήρξε απέδωσε «καρπούς».

Το ζήτημα των Ρομά στον Πειραιά και οι καταλήψεις είναι μεγάλο. Είναι σημαντικό τα «μάτια» του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ να είναι από πάνω τους. Αυτή ήταν μόνο η αρχή… Για το θέμα, θα επανέλθουμε με εκτενέστερο φωτορεπορτάζ.

1

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

kentrikh

 

 

 

 

 

 

Από Αριστερά: Γρηγόρης Καψοκόλης, Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Ρέππας


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ