Εφημερίδα Κοινωνική

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για την “εμφάνιση” του καταζητούμενου Χατζηβασιλειάδη – Η ΕΛ.ΑΣ. “απαντά”

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για την “εμφάνιση” του καταζητούμενου Χατζηβασιλειάδη – Η ΕΛ.ΑΣ. “απαντά”
22 Νοεμβρίου 2019

Ο καταζητούμενος για συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα, Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, «εμφανίστηκε» λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή (22.11.2019) και σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική.

Με μακροσκελές κείμενό του στο indymedia, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης υποστηρίζει ότι «η “Επαναστατική Αυτοάμυνα” είχε πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017», ενώ ισχυρίζεται πως οι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή σε αυτήν δεν είχαν σχέση με την οργάνωση.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης είναι ο άνθρωπος που, κατά την αστυνομία, συμμετείχε μαζί με άλλον έναν συλληφθέντα για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στη ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, από λάθος χειρισμό του καλάσνικοφ, ο συνεργός του τον είχε τραυματίσει στο πόδι.

Η ανάρτηση του κειμένου του, ενός ανθρώπου που καταζητείται κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δεν ήταν δυνατόν να μην προκαλέσει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως η ανάρτηση του κειμένου δείχνει πως ο Χατζηβασιλειάδης βρίσκεται σε περιβάλλον όπου νιώθει ασφαλής. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως βρίσκεται ακόμη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν επίσης πως η ανάρτηση του κειμένου έγινε από internet cafe.

Στο κείμενό του, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης χαρακτηρίζει τους δυο προφυλακισθέντες, κατηγορούμενους για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», «πολιτικούς κρατουμένους» και αρνείται πως ο ίδιος και οι συλληφθέντες ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση. «Είναι αντικειμενικό δεδομένο ότι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα είναι ανενεργή επί χρόνια», αναφέρει ο καταζητούμενος στο κείμενο.

oplismos

 

 

 

 

 

 

 

Η ΕΛΑΣ «απαντά» στην ανάρτηση του καταζητούμενου τρομοκράτη. Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές για την… ανενεργή Επαναστατική Αυτοάμυνα. Κάνουν φύλλο και φτερό τα «ίχνη» της ανάρτησης.

“Η Επαναστατική Αυτοάμυνα ήταν ενεργή και θα προκαλούσε χτύπημα και μάλιστα σοβαρό”. Αυτό απαντούν στελέχη τις Αντιτρομοκρατικής που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, στην επιστολή Χατζηβασιλειάδη, που ουσιαστικά υποστηρίζει πως η οργάνωση ήταν ανενεργή από το 2017, όπου και πραγματοποίησε το τελευταίο της χτύπημα.

Το γεγονός πως αμέσως μετά την ληστεία μετέφεραν τα όπλα και τα εκρηκτικά στο διαμέρισμα του Χολαργού, αν μη τι άλλο δείχνει κινήσεις ανθρώπων που έχουν ρόλο ενεργό σε μια οργάνωση, και πως η Επαναστατική Αυτοάμυνα ήταν σε λειτουργία.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ