Εφημερίδα Κοινωνική

Παραλειπόμενα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Παραλειπόμενα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
20 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά εξελέγη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Δαβάκης πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ο κ. Δαβάκης εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς τον ψήφισαν 31 από τους 40 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους. Σημειώνεται ότι για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Πειραιά κατατέθηκαν συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες. Οι άλλες τρεις ήταν: Ζαρείφης, Καραγιαννάκη, Σταμελάκη.

Κανονική λειτουργία ΤΡΑΜ τον Ιανουάριο του 2020

Πληροφορίες που έφτασαν στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη κάνουν λόγο για ανακοίνωση κανονικής (και όχι δοκιμαστικής)λειτουργίας του ΤΡΑΜ, εντός του Ιανουαρίου του 2020. Επειδή ωστόσο, αυτά τα χρονοδιαγράμματα συνήθως πέφτουν έξω, αναμένουμε και εμείς και ο Δήμαρχος τις επίσημες ανακοινώσεις.

Δημόσια συγχαρητήρια Βλαχάκου στον Καψοκόλη για τις εργασίες στο Κοιμητήριο της Ανάστασης

Συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Καψοκόλη για τις εργασίες που έγιναν στο Κοιμητήριο της Ανάστασης έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Βλαχάκος δημοσίως, ευχαρίστησε τον κ. Καψοκόλη και όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια π.χ. τον αντιδήμαρχο Π. Ρέππα και τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς όπως είπε, η κατάσταση που χρόνια επικρατούσε στο χώρο ήταν ντροπιαστική. Πλέον το Κοιμητήριο της Ανάστασης έχει αλλάξει όψη προς το καλύτερο. Ο Νίκος Βλαχάκος απηύθυνε και ένα προσωπικό «ευχαριστώ» στον Γρ. Καψοκόλη, καθώς θυμίζουμε ότι στην «Ανάσταση» βρίσκεται και ο τάφος του αδερφού του, Παναγιώτη, ενός εκ των ηρώων που έπεσαν «υπέρ πατρίδος» στα Ίμια.

ΚΕΔΕ: Πότε θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Στις 28 Νοεμβρίου, την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος που θα διεξαχθεί η Γ.Σ. είναι το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, στην πλατεία Καραϊσκάκη. στο κέντρο της Αθήνας.

Ασθενής πλήρωσε

2.360 ευρώ για εξετάσεις Με ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως το Νοσοκομείο Σαντορίνης όχι μόνο «λειτουργεί με μεγάλη επικινδυνότητα», αλλά «δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς», καθώς «οι χρεώσεις είναι πολλαπλάσιες από αυτές που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο» και «χρεώνει όσο θέλει». Μάλιστα, παραθέτει και αποδεικτικά στοιχεία, με τις εξετάσεις ενός ασθενή να ανέρχονται στα 2.360 ευρώ!

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και αστυνόμευση των λωρίδων έκτακτης ανάγκης

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Τροχαίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, με αντικείμενο την οδική ασφάλεια. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται συνάντηση, στην οποία επιτυγχάνεται διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα οδικής ασφάλειας. Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε πως οι δράσεις που απαιτείται να δρομολογηθούν θα πρέπει να βασιστούν σε 3 άξονες, με πρώτο την εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δεύτερο τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλλουν στην πρόληψη ατυχημάτων και τρίτον την αστυνόμευση προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του κώδικα κυκλοφορίας. Μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων που αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων ως βασικότερες αναδείχθηκαν η αυστηρή αστυνόμευση των λωρίδων έκτακτης ανάγκης, η αναπροσαρμογή των ορίων ταχύτητας εντός του αστικού ιστού, αλλά και η χρήση τεχνολογίας, μέσα από καινοτόμες εφαρμογές.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - Νέα δικαίωση συνταξιούχου

Από τις 4 Οκτωβρίου και μετά που το ΣτΕ νομιμοποίησε τον επανυπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου έχουν δημοσιευτεί τρεις νέες αποφάσεις από τα Πρωτοδικεία που κάθε άλλο παρά ακυρώνουν τα αναδρομικά των συνταξιούχων! Η νέα απόφαση βγήκε στις 7 Νοεμβρίου από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (με αριθμό 15769/2019) και δικαιώνει συνταξιούχο του Ταμείου Νομικών με αναδρομικά 3.442,23 ευρώ για το διάστημα από 1.7.2015 έως 31.3.2018 από τις παράνομες μειώσεις των νόμων 4051 και 4093. Οι αποφάσεις που βγαίνουν από τα Πρωτοδικεία για το διάστημα πριν και κυρίως μετά τις 4 Οκτωβρίου του 2019 αποκαλύπτουν ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων έχουν κριθεί υπέρ των συνταξιούχων και ότι οι αντισυνταγματικές μειώσεις που διέγνωσε το ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 ουδόλως «νομιμοποιήθηκαν» κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Το ζητούμενο πλέον είναι να καθοριστεί το διάστημα που η κυβέρνηση μπορεί να επιστρέψει τα αναδρομικά με δόσεις σε όλους τους συνταξιούχους πέραν όσων δικαιώνονται από τα δικαστήρια.

Δυνατή εκπροσώπηση στον ΠΕΣΥΔΑΠ θα έχει ο Δήμος Πειραιά

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), θα στελεχώνεται από έμπειρα και νεανικά στελέχη του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά: Αβραμίδης, Καρύδης, Βουτυράκος και Μόραντζης θα μετέχουν στις συνεδριάσεις του.

Όλα πρέπει να γίνουν σωστά στον Πύργο του Πειραιά

Προσπάθειες για να κοπεί ο ενθουσιασμός και να μπούμε στην ουσία του διαγωνισμού για τον Πύργο «φάντασμα», κάνει η δημοτική Αρχή Πειραιά, που αν και δεν ήταν υποχρέωσή της, ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου για όσα έλαβαν χώρα στην Οικονομική Επιτροπή. Μετά το βήμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού στην ένωση εταιρειών CANTE HOLDINGS LTD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD) και Dimand) – ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, θα ακολουθήσει συμβατικός έλεγχος και διαδικασίες για να γίνουν όλα με το «γράμμα» του νόμου και με τη «μελέτη» και της παραμικρής λεπτομέρειας!

Ξεκινούν έλεγχοι για τα μπάζα στους δρόμους

Ένα θέμα που ανέδειξε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ τέθηκε επι τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο. Ο λόγος για τις μεγάλες σκάφες με τα μπάζα που καταλαμβάνουν χώρο στους δρόμους. Πολλοί ιδιοκτήτες που κάνουν ανακαινίσεις ή εργασίες σε σπίτια και καταστήματα, δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα με το Δήμο για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και πλέον, πάρθηκε απόφαση να γίνουν πιο αυστηροί έλεγχοι.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, τα παράνομα παρκαρισμένα, οι θέσεις πάρκιγκ, οι στάσεις του ΟΑΣΑ και… η ελεγχόμενη στάθμευση, απασχόλησαν για ακόμη μια φορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τη δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη να είναι αποφασισμένη να αλλάξει την κατάσταση που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια πολίτες και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος μάλιστα ζήτησε τις προτάσεις των παρατάξεων για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, ενώ ενημέρωσε το Σώμα για τις επαφές που είχε με την Τροχαία για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ