Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος – Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων: «ΝΑΙ στην αποσύνδεση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές»

Νικόλαος Μανωλάκος – Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων: «ΝΑΙ στην αποσύνδεση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές»
21 Νοεμβρίου 2019

Την ανάγκη συγχώνευσης των δύο φάσεων που ισχύουν σήμερα, για την εκλογή του Αρχηγού Κράτους, χωρίς να μεσολαβούν εκλογές, επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η εκλογή του θεματοφύλακα του Πολιτεύματός μας, του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων οδηγώντας τη χώρα κάθε τόσο σε πρόωρες εκλογές, όπως έγινε τόσο το 2009 επί ΠΑΣΟΚ, όσο και το 2015 επί Σύριζα, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής αστάθειας, βάζοντας τη χώρα σε περιπέτειες.

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος τόνισε επίσης ότι «το ύπατο αξίωμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πεδίο άσκησης πολιτικών ελιγμών επί του συνταγματικού χάρτη, με το κομματικό συμφέρον να προτάσσεται, έναντι της συναινετικής επιλογής, που επιβάλει η συνταγματική ρύθμιση». Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στηρίζουμε απόλυτα την πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 32, προκειμένου αφενός, να θωρακιστεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία από μελλοντικές κινήσεις υψηλού πολιτικού ρίσκου, αποσυνδέοντας πλήρως την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές και αφετέρου, να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ