Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος: «Δεν θα παίξουμε με την ύπαρξη της χώρας-όσοι έρχονται, θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες φιλοξενίας»

Νικόλαος Μανωλάκος: «Δεν θα παίξουμε με την ύπαρξη της χώρας-όσοι έρχονται, θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες φιλοξενίας»
01 Νοεμβρίου 2019

Ναι στον ανθρωπισμό και τη βοήθεια, αλλά «θέλουμε το Κράτος να είναι ισχυρό και να μπορεί με νόμιμες και ταχείες διαδικασίες, ν’ απομακρύνει όποιον δεν είναι πρόσφυγας και δεν δικαιούται Διεθνούς Προστασίας», υπογράμμισε εμφατικά από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τη χορήγηση ασύλου.

«Ο έλεγχος παράτυπων αλλοδαπών και η επιστροφή τους στην χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους, η καταγραφή τους, η προστασία της δημόσιας τάξης και της δημόσιας υγείας, πρέπει ν’αποτελούν πρωταρχικό μέλημα κάθε Κυβέρνησης και η δική μας Κυβέρνηση, αυτό ακριβώς κάνει», τόνισε ο κ.Νικόλαος Μανωλάκος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της στάσης που τήρησε η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε, ή δεν ήθελε να οργανώσει Υπηρεσίες Ασύλου, στελεχωμένες με επάρκεια, δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να εφαρμόζονται οι διατάξεις περί ασύλου με ταχύτητα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου και σημείωσε ότι «θα πρέπει ο Έλληνας, να αισθάνεται ασφαλής στον τόπο του, γιατί εδώ είναι η πατρίδα μας, εδώ είναι το σπίτι μας και όσοι έρχονται, θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες φιλοξενίας», ενώ στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός συνόρων ο κ.Νικόλαος Μανωλάκος υπογράμμισε πως «θα πρέπει επιτέλους, όλοι να καταλάβουν, ότι δεν θα παίξουμε με την ύπαρξη της χώρας. Έχουμε ευθύνη έναντι των προγόνων μας, αλλά και έναντι των απογόνων μας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ