Εφημερίδα Κοινωνική

Μιλήστε Πειραιώτικα! Μη μας κάνετε τους Κινέζους…

Μιλήστε Πειραιώτικα! Μη μας κάνετε τους Κινέζους…
12 Νοεμβρίου 2019

Πληροφορήθηκα πολλά αυτές τις μέρες για τις συμφωνίες που έκλεισε η Κυβέρνηση με την Κίνα, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στον Πειραιά.

Θα σταθώ όμως σε κάτι που πραγματικά με ενόχλησε. Στα έγγραφα της συμφωνίας καταγράφεται η… «βούληση -με επίσημο τρόπο- των δύο πλευρών να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά», ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού έγινε σαφές ότι θα επιχειρηθεί να… «πεισθεί η τοπική κοινωνία για τη σημασία των νέων επενδύσεων».

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι ο Πειραιάς, δεν μιλάει Κινέζικα.

Εδώ οι απαντήσεις πρέπει να είναι «ντόμπρες» και όχι κεκαλυμμένες!

Πείτε κύριοι ξεκάθαρα (και μην κάνετε τους Κινέζους), ότι ένα μέρος όλου αυτού του «πανηγυριού» (που ταλαιπώρησε τους Πειραιώτες) είχε μεταξύ άλλων, σκοπό (έμμεσα) να επαναφέρει το «καυτό» θέμα του προβλήτα 4, που «μπλόκαρε» στο master plan, όπως επίσης και το θέμα της ναυπηγοεπισκευής.

Το «Chinese dream», οι κουστωδίες και οι δεξιώσεις, μπορεί να «θόλωσαν» το τοπίο στον Πειραιά και να πρόβαλαν μια «αναπτυξιακή ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», αλλά όσοι γνωρίζουν «τα του Πειραιά» και «τα του «λιμανιού», ξέρουν καλά ότι σε κάθε «παραμύθι» υπάρχει και «δράκος»… Και ο δράκος, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι Κινέζικος.

Σας προτείνουμε να κοιτάξετε ισάξια την τοπική κοινωνία συγκριτικά με τις «υψηλές προτεραιότητες των Κινέζων», αλλιώς προβλέπω στην πορεία να βλέπετε εσείς… «δράκους».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ