Εφημερίδα Κοινωνική

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Κινδύνευσαν ζωές στην Κινέττα – Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική

 Breaking News

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Κινδύνευσαν ζωές στην Κινέττα – Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική
25 Νοεμβρίου 2019

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής για να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους της Κινέττας που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους από τα ξημερώματα, οπότε χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή η κακοκαιρία Γηρυόνης.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 43 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ 34 κλήσεις έχει δεχθεί για να παράσχει βοήθεια σε πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί. Ήδη από τα ξημερώματα έχουν γίνει δεκάδες απεγκλωβισμοί από αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 34 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από σπίτια και έως τις 9 το πρωί είχε ανταποκριθεί σε περισσότερες από τις μισές, ενώ τα συνεργεία έκαναν αγώνα δρόμου για να προσεγγίσουν όλα τα σημεία στα οποία βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Πολλές κλήσεις έχουν γίνει από τις οδούς Παρνασσού, Περικλέους, Γερανίου.

Νωρίτερα είχε απεγκλωβιστεί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του, αλλά και ένα ακόμη ζευγάρι με το πεντάχρονο παιδί του, αλλά και άνθρωποι από τα αυτοκίνητά τους, πριν κλήσει η εθνική οδός.

Η Κακοκαιρία Γηρυόνης προκάλεσε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή της Κινέτας, όπου υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με συνέπεια να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια μέσα στην πόλη.

Από τα ξημερώματα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου από το 54ο χιλιόμετρο μέχρι το 62ο χιλιόμετρο και στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του 62ου χιλιόμετρου με αποτέλεσμα η τροχαία να σταματά τα οχήματα στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού. Στο σημείο εκείνο υπάρχει ένα μέτρο λάσπη και χώμα, το οποίο κατέβηκε από τα Γεράνεια Ορη που κάηκαν το καλοκαίρι του 2018.

Η εκτίμηση είναι ότι η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο θα πάρει πάρα πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί και γι” αυτό όσοι έχουν προγραμματίσει ταξίδι προς την Πελοπόννησο καλό είναι να το αναβάλουν. Για το ρεύμα προς Αθήνα η εκτίμηση είναι ότι η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί γρηγορότερα.

Στο σημείο μετέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο προαστιακός λειτουργεί κανονικά.

Σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία στην Αττική, με απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όλα εκτός από εκείνα του δήμου Μεγαρέων, θα λειτουργήσουν κανονικά μετά τις 10. Στον δήμο Μεγαρέων λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Μεγάλες οι καταστροφές σε Κινέτα

Για τεράστια καταιγίδα και για χειρότερη πλημμύρα από αυτή του Σεπτεμβρίου του 2018 έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μεγάρων επισημαίνοντας ότι «τα αποτελέσματα της καταιγίδας πολλαπλασιάστηκαν λόγω της φωτιάς γιατί δεν υπάρχουν δέντρα στα Γεράνια Όρη για να συγκρατήσουν τα φερτά υλικά». Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μιλώντας έκανε λόγο για βιβλικές καταστροφές στην Κινέτα, ενώ υπογράμμισε ότι όσοι υπέστησαν καταστροφές θα αποζημιωθούν.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ