Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση από τη ΔΑΛ για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Εκδήλωση από τη ΔΑΛ για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
14 Νοεμβρίου 2019

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος και η Δ.Α.Λ σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί , στις 18 Νοεμβρίου 2019 ,και ώρα 19.30 στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη του Συνδέσμου, οδός Καραΐσκου 104. Το 2020 συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το αποτέλεσμα της οποίας διαμόρφωσε τον παγκόσμιο, ιστορικό και πολιτικό χάρτη. Ποια θα ήταν η πολιτική και πολιτιστική εξέλιξη του κόσμου αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών;

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι εισηγητές: κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος, Διοικητής της ΔΑΛ, η κα Τριανταφυλλιά Κάττουλα, Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων και Νήσων, ο κος Δημήτρης Καλπάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Εποπτείας Ιστορικών Τεκμηρίων και Αρχείων και ο κ. Χρήστος Μαριδάκης, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος « Σαλαμίς», Απόστρατος Αξιωματικός των Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου, κα Αντωνία Μεγαλοοικονόμου.

Συμμετέχει ο ηθοποιός Γιάννης Κλήμη ο οποίος θα απαγγείλει σύντομα αποσπάσματα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου καθώς επίσης και η χορωδία του Ωδείου Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου με τραγούδια αφιερωμένα στην πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και την ειρήνη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ