Εφημερίδα Κοινωνική

Έδωσαν τα χέρια ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ -Γρηγόρης Καψοκόλης: Στηρίζουμε τα αιτήματα – Θέλουμε να αυξήσουμε τις άδειες και να ενισχύσουμε τη νομιμότητα

 Breaking News

Έδωσαν τα χέρια ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ -Γρηγόρης Καψοκόλης: Στηρίζουμε τα αιτήματα – Θέλουμε να αυξήσουμε τις άδειες και να ενισχύσουμε τη νομιμότητα
07 Νοεμβρίου 2019

Σε πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον νέο Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ. Γ. Καψοκόλη κατά τη συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΣΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία το Εμπορικού Συλλόγου (και υπήρξαν αμοιβαίες δεσμεύσεις για επαναλαμβανόμενες συναντήσεις), στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Σύλλογος με τη Δημοτική Αρχή, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των πειραϊκών επιχειρήσεων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ζητήθηκε εκ νέου να ληφθεί απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων που έχουν πρόσοψη στα έργα μετρό στην Πλ. Οδησσού, όπως στην περίπτωση αυτών πέριξ της Πλ. Κοραή (σ.σ. όπως μας είπε ο κ. Καψοκόλης αυτό έχει ήδη αποφασιστεί για τα ισόγεια που επηρεάζονται από τα έργα). Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα, όπου τέθηκε η αναγκαιότητα χρωματισμένης διαγράμμισης του παραχωρημένου χώρου, πρόταση την οποία μετέφερε και ο ίδιος ο κ. Καψοκόλης. Για να γίνει όμως αυτό και για να μην απασχοληθεί το λιγοστό προσωπικό του Δήμου, έγινε πρόταση από τον αντιδήμαρχο να αναλάβει με δικό του κόστος ο ΕΣΠ την πρωτοβουλία αυτή, που μπορεί να γίνει και μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα της παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών στην Κυριακάτικη Αγορά και η αναγκαιότητα αυστηρής και συνεχώς αστυνόμευσης, για τον περιορισμό του φαινομένου που προσβάλει την εικόνα της πόλης, κάτι που άπτεται των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Καψοκόλης, ήταν ενημερωμένος για όλα τα θέματα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα του τέθηκαν υπόψη του και τόνισε την πρόθεσή του να προωθήσει λύσεις σε όσα προβλήματα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη του Πειραιά και την τόνωση της πειραϊκής αγοράς. Μάλιστα, όπως είπε ο κ.Καψοκόλης, πρόθεσή του, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, είναι να στηρίξει τα αιτήματα του κλάδου με όλες του τις δυνάμεις, να αυξήσει τις άδειες αλλά βεβαίως, να τηρεί τη νομιμότητα.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ