Εφημερίδα Κοινωνική

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Παρέμβαση για την επίθεση στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά (φωτο)

 Breaking News

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Παρέμβαση για την επίθεση στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά (φωτο)
27 Νοεμβρίου 2019

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 2225/26-11-2019 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την επίθεση στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά.

Ο κ. Μπουτσικάκης υπενθυμίζει ότι από το 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, κ. Σεραφείμ, είχε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι αποτελεί στόχο ισλαμιστικών κέντρων του εξωτερικού. Μολονότι ο Μητροπολίτης είχε αρχικά αρνηθεί την παροχή φύλαξης, από το 2017 διατέθηκε ένας αστυνομικός για την ασφάλειά του. Όμως, μετά την κριτική του Σεβασμιωτάτου στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, στην οποία είχαν καταλήξει ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το 2018, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανακάλεσε τον αστυνομικό από τον κ. Σεραφείμ, με την αιτιολογία ότι δεν ήταν πλέον αναγκαία η φύλαξή του.

Σήμερα, ωστόσο, το Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά έγινε στόχος «αγνώστων», οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια, προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτήριο.

Κατόπιν αυτού, ο Βουλευτής ζητεί τη διασφάλιση της προστασίας του Μητροπολίτη, τονίζοντας ότι ένας άνθρωπος που με το δημόσιο λόγο του ορθώνει το ανάστημά του έναντι οποιουδήποτε εναντιώνεται στην Εκκλησία ή επιβουλεύεται την Πατρίδα μας είναι αναμενόμενο να γίνεται στόχος τέτοιων επιθέσεων, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα.

VANDALISMOS

 

 

 

 

 

 

 

VANDALISMOS1


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ