Εφημερίδα Κοινωνική

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης σε στριπτιζάδικο στην Πειραιώς

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης σε στριπτιζάδικο στην Πειραιώς
09 Οκτωβρίου 2019

Τις κινήσεις των δύο βομβιστών που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο νυχτερινού καταστήματος στην οδό Πειραιώς, τα ξημερώματα της Τετάρτης (2.10.2019), κατέγραψε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Στο βίντεο που θα δείτε πιο κάτω, αποτυπώνεται η δράση των βομβιστών, αλλά και η στιγμή της έκρηξης.

Μάλιστα, σύμφωνα το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, ο ένας από τους δυο βομβιστές ειδοποίησε τους περιοίκους να απομακρυνθούν, καθώς είχαν αφήσει τον μηχανισμό. Φυσικά, μόνο από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, αφού την ώρα της έκρηξης η κίνηση των οχημάτων στην Πειραιώς διεξαγόταν κανονικά – μάλιστα, δεν διεκόπη ακόμα και μετά την έκρηξη.

Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από πέντε κιλά δυναμίτη και βραδύκαυστο φιτίλι. Στο μεταξύ, οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη.

Το κείμενο με την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές», αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia. Σύμφωνα με τη Καραμήτρου πρόκειται για την ίδια ομάδα η οποία στο παρελθόν είχε αναλάβει την ευθύνη για αντίστοιχες ενέργειες οι οποίες δεν είχαν συμβεί ποτέ.

Οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζουν με επιφυλακτικότητα αυτή την ανάληψη, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν τους δράστες.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ