Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ! «Δύο ρυμουλκά και το εξτραδάκι μου…»

ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ! «Δύο ρυμουλκά και το εξτραδάκι μου…»
07 Οκτωβρίου 2019

Να ιδρύσουν νέο σωματείο και μέσω αυτού να αλλάξουν τον κανονισμό προδιαγραφών και λειτουργίας των ρυμουλκών σχεδίαζαν οι τέσσερις επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ρυμουλκών, που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενοι για εκβίαση και δωροδοκία. Αυτό προκύπτει από συνομιλίες μεταξύ των υπόπτων, που κατέγραψαν τα στελέχη της υπηρεσίας. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την άνοιξη του 2018 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, με τη σύλληψη σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη των συνολικά 18 ατόμων, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση. Στόχος των τεσσάρων επιχειρηματιών, όπως περιγράφεται στα επίσημα δικαστικά έγγραφα, ήταν ο «νέος κανονισμός λειτουργίας» να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές αποκλειστικά των δικών τους σκαφών και μέσω του σωματείου, να ελέγξουν απόλυτα την αγορά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι πλοηγοί, που θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, εισέπρατταν επιπλέον μισθό από επιχειρηματίες που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ, ενώ έπαιρναν και προμήθεια από 50 έως 100 ευρώ για κάθε πλοίο που ρυμουλκούσαν στο λιμάνι. Αντίστοιχες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές υπάρχουν και για το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την 30ή Σεπτεμβρίου εξάλλου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πειραιά αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον Πλοηγικό Σταθμό Πειραιά και στα σπίτια πέντε πλοηγών και κατάσχεσαν κινητά, υπολογιστές και 19.000 ευρώ σε μετρητά. Στη διάρκεια της έρευνας μάλιστα συνελήφθη για απείθεια ο αρχιπλοηγός του Πειραιά καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσπάθησε να κρύψει πειστήρια. Η εισαγγελική παραγγελία αφορούσε τα αδικήματα της δωροληψίας και δωροδοκίας καθώς και το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. «Δύο ρυμουλκά και το εξτραδάκι μου. Το διαδικαστικό είναι διαδικαστικό. Στον Πειραιά, εγώ θα σου πω ότι κάτω από ένα πεντακοσάρικο αυτές οι ιστορίες δεν πέφτουν» ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία δύο πλοηγοί της Θεσσαλονίκης.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ