Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζει «ακάθεκτη» το έργο της η ΔΑΛ – Απομάκρυνε δεξαμενόπλοιο εγκαταλελειμμένο από το 2011

Συνεχίζει «ακάθεκτη» το έργο της η ΔΑΛ – Απομάκρυνε δεξαμενόπλοιο εγκαταλελειμμένο από το 2011
23 Οκτωβρίου 2019

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συνάντησε τον Διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένη Μπακόπουλο. Εκεί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μπακόπουλος μας είχε εκμυστηρευτεί ότι αποτελεί προσωπικό του στοίχημα η απομάκρυνση του  εξαμενόπλοιου ΑΛ ΠΕΤΡΟΙΛ, έμφορτου με πετρελαιοειδή, από τις ακτές της Σαλαμίνας που βρισκόταν εκεί από το 2011. Η επιχείρηση απομάκρυνσης του εν λόγω πλοίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με την οικεία έκθεση κατάσχεσης, εντός αυτού βρίσκονταν πολλές χιλιάδες λίτρα πετρελαιοειδών καταλοίπων, μείγματος πετρελαίου με μαζούτ και μαζούτ Νο3. Οι συνέπειες της ρύπανσης εμφανείς στην περιοχή. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απασχολούν και να απαντηθούν. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΑΛ και ανάρτηση που έκανε στα social  media«Μήπως όλοι αυτοί οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι που περνούσαν δίπλα από το ΑΛ ΠΕΤΡΟΙΛ δεν αδιαφορούσαν αλλά απλά δυσκολεύονταν;

Μήπως υπήρχαν λόγοι που καθιστούσαν την απομάκρυνση του ΑΛ ΠΕΤΡΟΙΛ ανέφικτη; Δημοσιεύουμε σήμερα μερικές μόνο από τις φωτογραφίες της συγκεκριμένης απομάκρυνσης που αποδεικνύουν πόσο εύκολο ήταν. Η ιστορία έχει για ακόμα μια φορά πολλά ιδιωτικά συμφέροντα ευνοημένα και χαμένους το περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον. Η υπόθεση θα οδηγηθεί στην ποινική δικαιοσύνη διότι και αυτή τη φορά από την έρευνα που έκανε η ΔΑΛ προέκυψαν σοβαρές υπόνοιες ποινικών αδικημάτων.

Αφιερώνουμε την απομάκρυνση του ΑΛ ΠΕΤΡΟΙΛ στις φωνές που άρχισαν και πάλι να ζωηρεύουν και ζητούν επίμονα να κλείσει η ΔΑΛ. Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΔΑΛ και οι συνέπειες που θα έχει για τους 17 εργαζόμενους σε αυτήν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα η όπως συνηθίζω να λέω «συγκεκριμένες δουλειές» και συγκεκριμένα «μαγαζάκια» με τα οποία η ΔΑΛ δε δίστασε να συγκρουστεί. Δυστυχώς για αυτά τα συμφέροντα με ονοματεπώνυμο και ευτυχώς για την τοπική κοινωνία δε θα μάθουμε ποτέ τι θα μπορούσε να συμβεί εάν οι εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας γίνονταν με φόντο το σάπιο ΑΛ ΠΕΤΡΟΙΛ και τα επικίνδυνα πετρελαιοειδή που υπήρχαν μέσα σε αυτό.»

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, γνωρίζοντας για πολλές περίεργες υποθέσεις που σχετίζονται με τα ναυάγια και όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του ΟΛΠ, επικοινώνησε με τον κ. Μπακόπουλο για να μάθει ποιες υποθέσεις έχει αναλάβει η ΔΑΛ και ποιες έχει στείλει στη δικαιοσύνη. Ο κ. Μπακόπουλος, σεβόμενος της διαδικασίες διότι πολλές υποθέσεις είναι στο στάδιο της έρευνας μας είπε ότι «η Αρχή σέβεται αταλάντευτα την αρχή της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας. Για το λόγο αυτό, τα αιτηθέντα στοιχεία δεν είναι δυνατό να γνωστοποιηθούν.» Είναι απορίας άξιον πάντως γιατί καμία οργανική μονάδα του ΥΝΑΝΠ δεν εφάρμοζε για σχεδόν 20 χρόνια το ν 2881/2001, πριν τον εφαρμόσει η ΔΑΛ. Σύμφωνα με τον κ. Μπακόπουλο, στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η Αρχή.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ