Εφημερίδα Κοινωνική

Πολιτικά & Pick… άντικα!

Πολιτικά & Pick… άντικα!
23 Οκτωβρίου 2019

Μήνυμα προς… Αργοσαρωνικό

Την υποστήριξη του ΕΟΤ στις δράσεις ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, επανέλαβε η πρόεδρος του Οργανισμού, Άντζελα Γκερέκου, κατά την τελετή λήξης του ιστιοπλοϊκού αγώνα Rose of Charity Sailing Cup 2019, που έλαβε χώρα στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν καλλιτέχνες και ηθοποιοί από τη Γερμανία, πραγματοποιήθηκε στον Αργοσαρωνικό Κόλπο σε συνεργασία με φορείς για θέματα ευαισθητοποίησης αναφορικά με τα πλαστικά και την περιβαλλοντική προστασία.

Από τον Πειραιά, στην… ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Καθήκοντα Acting General Manager στην Πειραιώς Factoring ΑΕ, αναλαμβάνει άμεσα η Στυλιανή Γοναλάκη, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Η κυρία Γοναλάκη, η οποία εντάχθηκε στον Όμιλο Πειραιώς τον Μάρτιο του 2013, διαθέτει εμπειρία 29 ετών στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα, με τα τελευταία 6 χρόνια να διατελεί Διευθύντρια στο Non Core Business Restructuring Portfolio. H κυρία Γοναλάκη είναι απόφοιτος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Μπελαβίλας: Ζητά έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου Πειραιά

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με αποκλειστικό θέμα την απόσυρση του άρθρου 179 (ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών), προκειμένου να τοποθετηθούν οι δημοτικές παρατάξεις πάνω σ” αυτό το θέμα που είναι πολύ σημαντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (και έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να γεμίσουν σκουπίδια οι πόλεις), ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νίκος Μπελαβίλας.

Χιούμορ!

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μπορεί να ταλαιπωρείται από τα σκουπίδια στους δρόμους, αλλά υπάρχουν και αυτοί που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ (μη μπορώντας δηλαδή να κάνουν τίποτα παραπάνω). Έτσι, κάποιος συμπολίτης μας φωτογραφίζοντας βράδυ τον γεμάτο κάδο κάτω από το σπίτι του, σχολίασε στο facebook: «Και η νύχτα μυρίζει… γιασεμί»!

«Διαξιφισμοί» στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για Ανταποδοτικά και Σχολικές Επιτροπές

Φωτιές άναψε το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας περί «ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ». Ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Διαλυνάκης είχε κάνει λόγο για έλλειψη χρημάτων στο Δήμο ενώ είχε τονίσει πως απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται τα ανταποδοτικά τέλη για άλλη αιτία από αυτήν για την οποία καταβάλλονται. Με την σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παντελής Καμάς, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ρώτησε εάν επαρκούν οι πόροι των ανταποδοτικών τελών , για να επιφορτιστούν μία δαπάνη περίπου 2.000.000 ευρώ μόνο για έξοδα μισθοδοσίας της υπηρεσίας πρασίνου. Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή πάντως, οι υπηρεσίες πρασίνου είναι ανταποδοτικές, άρα μπορούν να καλυφθούν από τα δημοτικά τέλη ( υπάρχει και σχετική εγκύκλιος).

Ενώ το θέμα τέθηκε τώρα προκειμένου να συνταχθεί ο δημοτικός προϋπολογισμός έτους 2020, θα πρέπει να προϋπολογισθούν τα ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ των επιμέρους υπηρεσιών του Δήμου. Εκτός των άλλων εσόδων, πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για τον καθορισμό των συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας– φωτισμού, έτους 2020. Όπως μάθαμε, θα αυξηθεί ο συντελεστής φορολόγησης στις μεγάλες Βιομηχανικές μονάδες και τις Τράπεζες, που υπάρχουν σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα. Ασυμφωνία και με τις Επιτροπές Παιδείας Ακολούθησε το ζήτημα της συγκρότησης των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση η εισηγήτρια της πλειοψηφίας, δεν άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης για τη σύνθεση των Επιτροπών ως προς τα Λαϊκά Μέλη με αποτέλεσμα σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση να αποχωρεί στο συγκεκριμένο σημείο της συνεδρίασης.

Γράφει ο Κώστας Παναγιωτάκης: ΠΙΑΣΤΕ… την ουσία!

Διαβάζουμε κατά καιρούς ανακοινώσεις των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, για «δεσμεύσεις» προϊόντων σε επιχειρήσεις στον Πειραιά. Κάποια από αυτά τα προϊόντα μάλιστα, χαρακτηρίζονται (από τις ανακοινώσεις αυτές), επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία (βλέπε: δέσμευση γύρου κοτόπουλου με σαλμονέλα). Χρόνια τώρα στις ανακοινώσεις αυτές είθισται να μην αναφέρεται η επωνυμία της επιχείρησης. Οι λόγοι; Προφανείς… Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι σε μία περίπτωση που αναφέρθηκε όνομα επιχείρησης κατά το παρελθόν, ακολούθησε δικαστική διαμάχη «περί δυσφήμισης» που κράτησε μέχρι τις μέρες μας. Το ζητούμενο όμως είναι αλλού. Πώς θα μάθει ο πολίτης «τι είναι, πού είναι», για να ξέρει πώς να προστατευθεί; Οι αντιδράσεις όσων διαβάζουν τέτοιες «κενές» ανακοινώσεις, κατανοητές. Η ουσία βεβαίως είναι να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και ας μην… «δοξάζονται» επικοινωνιακά.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ