Εφημερίδα Κοινωνική

Πολιτικά & Pick… άντικα

Πολιτικά & Pick… άντικα
09 Οκτωβρίου 2019

ΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΔΩΝ! Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε!

Μάρτυρες ενός σοκαριστικού περιστατικού Τυχερή στάθηκε ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας την ώρα που γυρνούσε σπίτι της με το καροτσάκι της λαϊκής την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της οδού Ψαρρών. Στο ύψος της στάσης Χορμοβίτου, απ’ όπου περνούν οι λεωφορειακές γραμμές 825 και 826, και ενώ εκείνη περνούσα δίπλα από το πεζοδρόμιο, έπεσε σοβάς από μπαλκόνι, τον οποίο η γυναίκα παραλίγο να «φάει» στο κεφάλι. Το περιστατικό διηγήθηκε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αναγνώστης μας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μας θύμισε το ρεπορτάζ για την αστική ευθύνη των ιδιοκτητών των κτιρίων. Ευτυχώς, που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κόσμος στη στάση, γιατί πραγματικά θα είχαμε τραυματισμό. Ο σοβάς, όπως μας είπε, έπεσε από το μπαλκόνι σπιτιού που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη στάση.

Αποφασισμένοι να «μπουν»

Σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο φύλλο για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο και τις εργασίες της ΕΥΔΑΠ, που υπολογίζει να βρίσκεται στο σημείο περίπου 2 μήνες, με σκοπό τη μεταφορά του αντλιοστασίου. Ο Δήμος Πειραιά όμως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει τις εργασίες ανεξαρτήτως τους σχεδιασμούς της ΕΥΔΑΠ, ξεκινώντας από άλλο σημείο. Ήδη μάλιστα λύθηκαν και κάτι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες με τη ΘΕΜΕΛΗ.

Δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους

Πληροφορηθήκαμε ότι τεχνικοί και μηχανικοί «μπήκαν» τις προηγούμενες ημέρες στο διατηρητέο κτίριο της Ομηρίδου Σκυλίτση, που υπέστη ρωγμές από το σεισμό. Στόχος να γίνουν άμεσα εργασίες και να αποκατασταθεί η κυκλοφοριακή ομαλότητα στην περιοχή αλλά και η δοκιμαστική κυκλοφορία του ΤΡΑΜ. Εκεί όμως, οι μηχανικοί συνάντησαν «καταληψίες» Ρομά και φοβήθηκαν να μπουν ζητώντας την προστασία του Δήμου και της Αστυνομίας. Όπως μάθαμε, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Γ. Μώραλη, λύθηκε το ζήτημα.

Δεν θα επιτρέψει η COSCO ένα νέο «μεταναστευτικό» στο λιμάνι

Μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο να επικρατεί μια ανησυχία για τις μεταναστευτικές ροές και να εκφράζονται φόβοι για ένα νέο 2015, τότε που το λιμάνι του Πειραιά και κατ’ επέκταση όλη η χώρα είχε γίνει «σπίτι» προσφύγων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας σε επίπεδο Πειραιά, τουλάχιστον δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία, αφενός γιατί θεωρούν ότι η Κυβέρνηση θα λάβει προληπτικά μέτρα της και αφετέρου γιατί η COSCO δεν δείχνει διάθεση να «επιτρέψει» τέτοιες εικόνες στην… «αυλή» της.

Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του ζητήματος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα μας, το επόμενο διάστημα.

ΖΗΤΟYΝ δημοτικό γυμναστήριο και στο κέντρο

Διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες για το άνοιγμα των δημοτικών γυμναστηρίων του Πειραιά και η αλήθεια είναι ότι χαρήκαμε. Με αφορμή λοιπόν την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά και τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκη, αναγνώστης της εφημερίδας μας, ζήτησε να βρεθεί ένας χώρος και για το κέντρο του Πειραιά, καθώς οι χώροι που ανακοινώθηκαν βρίσκονται στα «περίχωρα» και όπως τόνισε «υπάρχει και εκεί μεγάλη ζήτηση.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ