Εφημερίδα Κοινωνική

Νικόλαος Μανωλάκος – Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ: Ας είμαστε καθαροί…

Νικόλαος Μανωλάκος – Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΝΔ: Ας είμαστε καθαροί…
23 Οκτωβρίου 2019

Στην κοινοβουλευτική σύμπνοια, που σημειώθηκε κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα στις ρυθμίσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας κ.Νικόλαος  Μανωλάκος, από το βήμα της Βουλής.

«Η τήρηση και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, μας αφορά όλους. Από τον μεγαλύτερο σε ηλικία, έως τον πιο μικρό. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε λόγος, για την παραμικρή ολιγωρία, για την παραμικρή καθυστέρηση, όταν συζητούμε για θέματα υγείας. Ας είμαστε καθαροί.», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ακριβώς επειδή «η Υγεία δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε δεδομένη, για καμία και για κανέναν», δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές διαφορές και ιδεολογικές αποκλίσεις. Ο βουλευτής της Ν.Δ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιβράβευση της αυτοθυσίας που επιδεικνύουν οι άνδρες και οι γυναίκες των διασωστών του ΕΚΑΒ, στο «πεδίο μάχης» της ασφάλτου: «Αυτοί οι άνθρωποι, που επιχειρούν στην άσφαλτο, βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο «πεδίο μάχης». «Μάχονται» έναντι του χρόνου που κυλά, όταν μερικά μόλις λεπτά, μπορεί να αποβούν μοιραία για τον ασθενή. «Μάχονται» έναντι του ανθρωπίνου πόνου, που ακόμη και εάν έχουν εκπαιδευτεί ή αν έχουν εξοικειωθεί να τον αντιμετωπίζουν, κανένα περιστατικό δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο», τόνισε ο κ. Νικόλαος Μανωλάκος, χαρακτηρίζοντας τη θέσπιση επιδόματος προς στους διασώστες του ΕΚΑΒ, ως την ελάχιστη αναγνώριση της Πολιτείας.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιώς, Αντιστράτηγος ε.α. δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το ζήτημα της Αριστείας, των σημαιοφόρων και των παραστατών, όπως αυτό συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο, ενόψει μάλιστα της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940. «Δίνουμε κίνητρο στα νέα παιδιά, να γίνουν καλύτερα. Τους δίνουμε έναν στόχο. Και είναι ελεύθερα να τον κατακτήσουν. Και να γίνουν παραστάτες, να γίνουν σημαιοφόροι, αλλά με την αξία τους», τόνισε ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας, για την επαναφορά της μαθητικής αριστείας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ