Εφημερίδα Κοινωνική

Ιωσήφ Βουράκης – Πρόεδρος ΟΠΑΝ «Βελτιώνουμε τις υποδομές του Πειραιά – Προσφέρουμε ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ στους πολίτες»

 Breaking News

Ιωσήφ Βουράκης – Πρόεδρος ΟΠΑΝ «Βελτιώνουμε τις υποδομές του Πειραιά – Προσφέρουμε ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ στους πολίτες»
23 Οκτωβρίου 2019

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και στον Κώστα Παναγιωτάκη

Ο ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πειραιά) είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολλές υποδομές τεράστιες ευθύνες και ξεχωριστούς τομείς που ο καθένας χρειάζεται τη δική του διαχείριση και έναν ξεχωριστό τρόπο διοίκησης. Στον οργανισμό ανήκουν το κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια, τα γήπεδα που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του κολυμβητηρίου, όλα τα ανοιχτά γήπεδα του μπάσκετ Πορφύρα Φοίνικα, Ερμή, Διογένη, τα κλειστά γήπεδα μπάσκετ Σαλπέας και Καμινίων, το Θεμιστόκλειο, το γήπεδο του ποδοσφαίρου στον Άγιο Διονύση, τα γήπεδο του Ατρομήτου στα Καμίνια, τα Δημοτικά Γυμναστήρια, η κλειστή πισίνα στα Καμίνια, δίπλα στο ειδικό σχολείo , το Βεάκειο και βεβαίως , ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία και χώρους πολιτισμού της χώρας, το Δημοτικό Θέατρο. Το «πρόσωπο» που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας την απαιτητική αυτή «αποστολή», είναι ο Ιωσήφ Βουράκης, νέος πρόεδρος του ΟΠΑΝ, ο οποίος έχει δώσει τα «διαπιστευτήριά» του τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας. Διαθέτει εκείνα τα στοιχεία που τον καθιστούν «ετοιμοπόλεμο»! Όρεξη για δουλειά, πάθος για τον αθλητισμό, αγάπη για τον Πειραιά και εμπειρία από δημοτικά συμβούλια.

-κ. Βουράκη, πείτε μας για τα έργα που «τρέχουν» στην πόλη 

Τους μήνες που μας πέρασαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ξεκίνησε η ανακατασκευή του Σαλπέας, των Καμινίων και του Θεμιστόκλειου. Λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές κάποιων εργολάβων υπήρξαν προβλήματα, ωστόσο βάλαμε τα πράγματα σε μια σειρά, ξεπερνώντας ακόμη και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μάλιστα, πρόσφατα το κλειστό των Καμινίων παραδόθηκε έτοιμο για χρήση. Το Θεμιστόκλειο, φτιάχνεται και αυτό με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμο προς χρήση, τόσο ο στίβος, όσο και όλοι οι εξωτερικοί χώροι. Δυστυχώς και σε αυτό το έργο υπήρξαν καθυστερήσεις ωστόσο από μέρους μας γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να προχωράνε οι εργασίες, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ένα πρόβλημα που παρατηρείται στο Θεμιστόκλειο . Παρά το ότι το Θεμιστόκλειο ακόμα είναι εργοτάξιο, καθημερινά μπαίνει πολύς κόσμος για να τρέξει. Επίσης, παρατηρούνται ζημιές (σπασμένα κάγκελα , ζωγραφισμένα παράθυρα ) κτλ. Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά προκαλούν παραπάνω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των Πειραιωτών να αθληθούν πρέπει όμως όλοι μαζί να προστατεύσουμε την περιουσία μας και να βοηθήσουμε στο να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Άγιος Διονύσιος: έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους και σε συνεννόηση με τις ομάδες που το χρησιμοποιούν, με τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, θα ξεκινήσει ολοκληρωτική ανακατασκευή του γηπέδου (τάπητας, τέρματα , αποδυτήρια , πάγκοι κτλ ). Μέχρι τότε με δικές μας ενέργειες θα προσπαθήσουμε να το κρατάμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση . Ήδη κλαδεύτηκαν τα δέντρα που ενοχλούσαν το σωστό φωτισμό του αθλητικού χώρου και τις αμέσως επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν οι καμένοι προβολείς και οι φθορές στον τάπητα.

-Με τα δημοτικά γυμναστήρια τι γίνεται;

Και στα 5 έχουν γίνει κάποιες εργασίες (αλλαγές στα αλουμίνια, βαψίματα κτλ) ενώ με την ολοκλήρωση του Θεμιστοκλείου θα δημιουργηθεί μια νέα αίθουσα για μπαλέτο, ρυθμική και χώρο για μικρούς και μεγάλους.

-Αξίζει μια αναφορά και στο κολυμβητήριό μας…

Βεβαίως! Ένα μεγάλο κομμάτι της μεριμνάς μας αποτελεί το κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή, καθώς εξυπηρετεί περί τους 1.000 αθλητές. Είναι ένα από τα αρτιότερα και πιο σύγχρονα δημοτικά κολυμβητήρια της Αττικής. Λειτουργούν τμήματα baby swimming,συγχρονισμένης κολύμβησης, εκμάθησης ενηλίκων, προετοιμασίας για ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές, οπανathlon, ειδική φυσική αγωγή για ΑΜΕΑ, aquagym και τμήμα ελεύθερης κολύμβησης. Μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος 2» το καλοκαίρι θα γίνει ολική ανακατασκευή όλων των υποδομών του κολυμβητηρίου.

-Και με τα ανοιχτά γήπεδα;

Στο μέτρο του δυνατού και των δικών μας δυνατοτήτων προσπαθούμε να τα διατηρούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τα παιδιά του Πειραιά. Ο Πειραιάς έχει ανάγκη από αθλητικούς χώρους που θα εμπνέουν τη νεολαία να αθληθεί, θα βοηθούν τα σωματεία και θα ναδεικνύουν τις αξίες του αθλητισμού. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η πόλη των πρωταθλητών. Χρειαζόμαστε και τις ανάλογες υποδομές.

-Το «πλάνο» για το Δημοτικό Θέατρο;

Αναμφισβήτητα, είναι το στολίδι της πόλης μας. Ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία και πλέον σημείο αναφοράς στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας. Στο ΔΘΠ πραγματοποιούνται κάποιες από τις πιο μεγάλες παραγωγές, με τις περισσότερες παραστάσεις να είναι sold out. Εκτός των παραστάσεων σχεδόν καθημερινά τρέχουν προγράμματα για σχολεία αλλά και άλλες δράσεις καθώς η λογική μας είναι το ΔΘΠ να έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του στο κοινό! Μια πολύ σημαντική δράση είναι για παράδειγμα το «60 over 60» όπου δημότες άνω των 60 χρονών γίνονται πρωταγωνιστές στη σκηνή του ΔΘΠ.

-Κλείνοντας, θέλω να μου πείτε δυο λόγια για τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας στον ΟΠΑΝ

Αξίζουν όλοι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ένα «μπράβο». Πραγματικά κάνουν τρομερή δουλειά. Τόσο οι άρτια εκπαιδευμένοι προπονητές μας όσο και οι άνθρωποι στο διοικητικό προσωπικό, που πολλές φορές ξεπερνούν και τον ίδιο τους τον εαυτό. Πραγματικά είναι κάτι το οποίο εμένα μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Επίσης, θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα προς τον κόσμο. Οι υποδομές μας (κολυμβητήριο- γυμναστήρια) είναι ανοιχτές. Ελάτε να μας γνωρίσετε, να κάνετε ένα δοκιμαστικό και να έχετε μια προσωπική εμπειρία για όσα μπορεί να σας προσφέρει ο ΟΠΑΝ και ο Δήμος Πειραιά.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ