Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΡΘΡΟ 179: Αιτία Πολέμου Δημάρχων και Συνδικαλιστών: Άρχισαν τα «όργανα»: Στάσεις εργασίας και «ντου» σε δημοτικά συμβούλια

 Breaking News

ΑΡΘΡΟ 179: Αιτία Πολέμου Δημάρχων και Συνδικαλιστών: Άρχισαν τα «όργανα»: Στάσεις εργασίας και «ντου» σε δημοτικά συμβούλια
14 Οκτωβρίου 2019

Πολύμορφες κινητοποιήσεις αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο Άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου. Υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στους Δήμους αφού δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με τρίτους, για υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Με αφορμή τα παραπάνω η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, την πραγματοποίηση Στάσης Εργασίας από τις 9 – 11 με συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης αποφασίστηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2019, αποχή από την εργασία και πραγματοποίηση πανελλαδικού συλλαλητηρίου και στη συνέχεια πανελλαδική σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων. “Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός Δημαρχών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δήλωσε την προτίμηση του για τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδυαστικά με τις δηλώσεις και πολλών στελεχών της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και της εκφρασμένης αντίληψης της, για εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μπορεί να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για την εργασιακή υπόσταση των υπαλλήλων της”, αναφέρει σε μήνυμά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστεί το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καταλήγει μάλιστα πως οποιαδήποτε ανατρεπτική απόφαση, θα θεωρηθεί από το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόκκινη γραμμή και αδιαπραγμάτευτη αιτία σύγκρουσης και πολέμου! Θυμίζουμε ότι προ ημερών υπήρξε ένταση κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, όταν εργαζόμενοι του δήμου και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη!

arthro 179


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ