Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΕΜΕΝΟΙ και ΦΙΜΩΜΕΝΟΙ – Εξιχνιάστηκε μια συγκλονιστική υπόθεση ληστείας στον Πειραιά με θύματα ηλικιωμένους – Τους είχαν πάρει μέχρι και τα χρυσά δόντια!

 Breaking News

ΔΕΜΕΝΟΙ και ΦΙΜΩΜΕΝΟΙ – Εξιχνιάστηκε μια συγκλονιστική υπόθεση ληστείας στον Πειραιά με θύματα ηλικιωμένους – Τους είχαν πάρει μέχρι και τα χρυσά δόντια!
01 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλο τρόμο είχε προκαλέσει η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου του 2011, σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στον Πειραιά και συγκεκριμένα επί της οδού Π. Δαμάλα, όταν άγνωστοι δράστες κατάφεραν και μπούκαραν στο σπίτι.

Εκεί βρήκαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι την Σ. Ρ. 83 ετών τότε και τον Ν.Ρ. 91 ετών, αντίστοιχα. Οι άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν τους ηλικιωμένους καθώς επίσης την οικιακή βοηθό αλλά και την νοσοκόμα. Ο ένας εξ αυτών των δραστών τους απειλούσε κρατώντας ένα όπλο ενώ ένας άλλος δράστης τους απειλούσε κάνοντας χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής εκκένωσης. Τους έδεσαν στην συνέχεια τους έκλεισαν τα μάτια και τα στόματα με ταινία και ξεκίνησαν να ψαχουλεύουν το σπίτι.

Έτσι οι δράστες, αφαίρεσαν από την κατοχή των ηλικιωμένων τα εξής:

• Είκοσι πέντε λίρες

• Πέντε χρυσά βραχιόλια

• Εφτά δαχτυλίδια

• Μια σειρά χρυσών δοντιών

• Διακόσια ευρώ

• Τρεις χρυσούς σταυρούς και

• τρία ρολόγια χειρός

Από την οικιακή βοηθό πήραν το κινητό τηλέφωνο, ένα ασημένιο δαχτυλίδι και τα κλειδιά του σπιτιού της. Ενώ από την νοσοκόμα άρπαξαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα χρυσό σταυρό.

Αφού μάζεψαν όλα τα τιμαλφή και τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, τράπηκαν σε φυγή και τους άφησαν δεμένους!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, μετά από 8 χρόνια αξιοποίησαν ένα προανακριτικό υλικό που προέκυψε από αποτύπωμα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης μια 47χρονη από την Γεωργία με τα αρχικά Κ.C. η οποία άνηκε στην εγκληματική οργάνωση (οι άλλοι αναζητούνται) από τη ληστεία του 2011. Οι υπόλοιποι θα εντοπιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

*Της Χριστίνας Μπιτάδου 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ