Εφημερίδα Κοινωνική

Μπελαβίλας σχολιάζει την κίνηση των κοριτσιών στην παρέλαση της Ν. Φιλαδέλφειας: «Θέλει πολύ θάρρος… Respect”

Μπελαβίλας σχολιάζει την κίνηση των κοριτσιών στην παρέλαση της Ν. Φιλαδέλφειας: «Θέλει πολύ θάρρος… Respect”
30 Οκτωβρίου 2019

O δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς όλοι Μαζί», Νίκος Μπελαβίλας σχολίασε σε ανάρτησή του στο facebook όσα έγιναν στην παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια, με αφορμή και την μετέπειτα ανακοίνωση των 10 κοριτσιών. Θυμίζουμε ότι το θέμα προκάλεσε «ντόρο», με τον εκεί δήμαρχο, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ. Βούρο να χαρακτηρίζει τις κοπέλες: «Γελοία υποκείμενα». Η προσωπική άποψη βεβαίως, του Νίκου Μπελαβίλα είναι διαφορετική.

Ο ίδιος ανάρτησε στο facebook απόσπασμα της ανακοίνωσης των 10 κοριτσιών, γράφοντας στο τέλος… RESPECT!

H ανάρτηση Μπελαβίλα:

Και γράφουν τα 10 κορίτσια της Νέας Φιλαδέλφειας:
«Τι κοινό μπορεί να’χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να’χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι” αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για «προβληματικά παιδιά». Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.»
Θέλει πολύ θάρρος για να το κάνεις πράξη, και το έχουν. Respect

respect

Η ανάρτηση Μπελαβίλα προκάλεσε πολλά σχόλια και… κοινοποιήσεις


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ