Εφημερίδα Κοινωνική

Ανοιχτός ο δρόμος στην Ομηρίδου Σκυλίτση – Ο Δήμος Πειραιά έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά των ιδιοκτητών του κτηρίου που υπέστη ρωγμές

 Breaking News

Ανοιχτός ο δρόμος στην Ομηρίδου Σκυλίτση – Ο Δήμος Πειραιά έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά των ιδιοκτητών του κτηρίου που υπέστη ρωγμές
11 Οκτωβρίου 2019

Στην κυκλοφορία δόθηκε η λωρίδα επί της Ομηρίδου Σκυλίτση που παρέμενε κλειστή λόγω επικινδυνότητας ιδιωτικού κτηρίου, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και είχε υποστεί επιπλέον φθορές, μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου.

Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε για λόγους ασφαλείας των πολιτών και των διερχόμενων οχημάτων σε μερικό αποκλεισμό της Ομηρίδου Σκυλίτση, μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία Πειραιά, καθώς οι επανειλημμένες προσπάθειες προς τους ιδιοκτήτες του ακινήτου για λήψη μέτρων προστασίας, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Παράλληλα, διενήργησε, στο βαθμό των αρμοδιοτήτων του, όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η κυκλοφορία στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ο Δήμος Πειραιά απευθύνθηκε στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και στην κατασκευάστρια εταιρεία του τραμ στον Πειραιά ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε., η οποία και κατήρτισε τεχνική μελέτη αποκατάστασης του προβλήματος, καθώς είχαν επανελέγξει το εν λόγω κτήριο κατά τη διάρκεια εργασιών της κατασκευής του τραμ. Εν συνεχεία και μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με το Υπουργείο Πολιτισμού που είναι αρμόδιο για τα κτήρια-μνημεία, κατατέθηκε στο Υπουργείο τεχνική μελέτη, η οποία εγκρίθηκε και υλοποιήθηκαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις υπηρεσίες Δόμησης και Οδοποιίας, καθώς και στον ιδιώτη μηχανικό κ. Γιάννη Βούλγαρη, ο οποίος εξέδωσε την απαιτούμενη άδεια εργασιών για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, όπως αυτά είχαν καθοριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης, ευχαρίστησε την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την μελέτη που κατήρτισε και για τη συμβολή της στις απαιτούμενες εργασίες στο ακίνητο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Ομηρίδου Σκυλίτση, μέσω της αναδόχου εταιρείας ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά των ιδιοκτητών.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ