Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – Όσα σχεδιάζει η δημοτική Αρχή Πειραιά για τους κατοίκους της περιοχής

 Breaking News

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – Όσα σχεδιάζει η δημοτική Αρχή Πειραιά για τους κατοίκους της περιοχής
18 Οκτωβρίου 2019

Μετά από συζητήσεις που υπήρξαν στην Α’ Δημοτική Κοινότητα σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου, η εφημερίδα μας, ζήτησε την επίσημη θέση της δημοτικής Αρχής Πειραιά προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για το τι ακριβώς περιλαμβάνει η συγκεκριμένη ανάπλαση. Στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ»  μίλησαν αποκλειστικά ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης. Παράλληλα, μας παρουσίασαν το προσχέδιο της νέας πλατείας.

Αναλυτικά, τα βασικά σημεία των προθέσεων και πρωτοβουλιών της δημοτικής Αρχής, όπως τα πληροφορήθηκε σε ρεπορτάζ της η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ:

-Σκοπός της ανάπλασης της πλατείας Καρπάθου είναι η δημιουργία ενός πόλου έλξης και αναψυχής για τους κατοίκους της Καλλίπολης και γενικότερα της Α’ Δημοτικής Κοινότητας. Επίσης, στόχος της ανάπλασης της πλατείας Καρπάθου και του περιβαλλόντα χώρου είναι η αύξηση και ανάδειξη του πρασίνου μέσα από έναν σύγχρονο αστικό σχεδιασμό, η δημιουργία χώρων παιχνιδιού για τα παιδιά και χώρου άθλησης για τους νέους. Επίσης, έχει προβλεφθεί χώρος ανάπαυλας και αναψυχής για τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες καθώς και να υπάρχει ένας χώρος άθλησης για τα παιδιά της γειτονιάς, έτσι ώστε να μην παίζουν στον δρόμο.

-Παράλληλα, δίνεται βαρύτητα και στη διευθέτηση των κυκλοφοριακών θεμάτων που υπάρχουν στην περιοχή και της άτακτης και παράνομης στάθμευσης επί αυτού.

-Με την ανάπλαση θα υπάρξει αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της υφιστάμενης παιδικής χαράς και των παρακείμενων αυτής χώρων, του πεζοδρόμου της οδού Ανδριανοπούλου και ταυτόχρονα θα επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη συμβολή των οδών Κλεισόβης, Φιλικής Εταιρείας και Πλατείας Καρπάθου.

-Στην πλατεία Καρπάθου, πέρα από τη λειτουργία της παιδικής χαράς και του χώρου αναψυχής, θα δημιουργηθεί και χώρος άθλησης (γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5), ο οποίος θα απευθύνεται στους νέους της περιοχής. To γήπεδο αυτό θα χρησιμοποιείται τις πρωινές ώρες από τους μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου το οποίο γειτνιάζει με την πλατεία Καρπάθου, ενώ τις απογευματινές ώρες θα είναι ανοικτό για το κοινό. Το γήπεδο θα κλείνει στις 22:00, ενώ στην ανακαινισμένη πλατεία Καρπάθου θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Προσφέρεται λοιπόν, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή Πειραιά, ένας χώρος αθλητισμού για τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες παιδιών, τους νέους και εφήβους, δίνοντάς τους μια αθλητική διέξοδο στο «ασφυκτικό» περιβάλλον των σύγχρονων πόλεων. Μέσα από όλες αυτές τις παρεμβάσεις, η πλατεία μετατρέπεται σε ουσιαστικό πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους.

Η ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου περιλαμβάνει:

  • αρχιτεκτονική διαμόρφωση  πλατείας (πλακοστρώσεις, περιφράξεις κλπ.)
  • ανακατασκευή παιδικής χαράς και αστικού εξοπλισμού
  • κατασκευή χώρου άθλησης (γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5)
  • Η/Μ οδού, παιδικής χαράς, γηπέδου και χώρων πρασίνου
  • οδοποιία – οδοσήμανση
  • αναπλάσεις πρασίνου
  • τοποθέτηση φωτιστικών led
  • ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου

 

giannis-moralis-dimarxos-peiraiaΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: «Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται νέοι χώροι άθλησης εντός του αστικού ιστού, προκειμένου να αθλούνται  τα παιδιά μας»

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του στην «Κοινωνική» τόνισε πως η ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου και του περιβάλλοντα χώρου, εντάσσεται στην προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Σχετικά με τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5 x 5 στην πλατεία Καρπάθου, ανέφερε ότι για τη Δημοτική Αρχή είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται νέοι χώροι άθλησης εντός του αστικού ιστού, προκειμένου να αθλούνται  τα παιδιά μας.

Τόνισε επίσης ότι είναι οξύμωρο κάποιοι να αντιδρούν σε αυτή την προοπτική και να μην επιθυμούν να υπάρξουν λύσεις «ώστε  τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα για άθληση σε έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο στη γειτονιά τους, ειδικά όταν έχουμε μεριμνήσει να υπάρξει 24ωρη φύλαξη, που θα βελτιώσει και τα όποια κακώς κείμενα υπάρχουν σήμερα», σημείωσε ο κ. Μώραλης. Επίσης τόνισε πως όσα κάνει η Δημοτική Αρχή και όσα επιθυμεί να αλλάξουν στην πόλη υπερψηφίστηκαν στις δημοτικές εκλογές από τον Πειραϊκό λαό, επισημαίνοντας ότι συνεχίζει το έργο της για έναν καλύτερο Πειραιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησε η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο, υπάρχει ανάδοχος για την αλλαγή του συνόλου των φωτιστικών στον Δήμο, ξεκίνησε η περίφημη ανάπλαση του Μικρολίμανου, θα υπάρξει πιθανότατα ανάδοχος για την εκμετάλλευση του Πύργου μετά από 45 περίπου χρόνια, ενώ ο Δήμος παραλαμβάνει ανακαινισμένα τα γήπεδα Σαλπέα, Καμινίων και Θεμιστόκλειο. Κλείνοντας σημείωσε χαρακτηριστικά: «η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η πόλη αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο».

GKOLFISΝΙΚΗΤΑΣ ΓΚΟΛΦΗΣ: «Θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη»

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας,  σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί  μια ολοκληρωμένη ανάπλαση στην πλατεία Καρπάθου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο,  με στόχο να γίνει πόλος έλξης η περιοχή.  Αναφορικά με τη δημιουργία του γηπέδου  5 χ 5,  τόνισε πως είναι  μια σημαντική παρέμβαση στην πλατεία, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη αθλητικών χώρων στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «το γηπεδάκι 5 x 5 θα δημιουργηθεί από τη μεριά του σχολείου και τις πρωινές ώρες θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου, ενώ τις απογευματινές ώρες θα είναι ανοιχτό για τα παιδιά της περιοχής». Επιπλέον ο κ. Γκόλφης επεσήμανε ότι θα ανακατασκευαστεί πλήρως η παιδική χαρά με πιστοποιημένα τελευταίας τεχνολογίας όργανα για τα παιδιά της περιοχής και πως στην πλατεία θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη. Τέλος υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση του έργου, η πλατεία θα γίνει  σημείο αναφοράς τόσο για τα παιδιά όσο και για τις μεγαλύτερες ηλικίες. 

Αυτό είναι το σχέδιο της ανάπλασης της πλατείας

karpathoy

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ