Εφημερίδα Κοινωνική

Ανάπλαση Πλ. Καρπάθου: Οι προτάσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

 Breaking News

Ανάπλαση Πλ. Καρπάθου: Οι προτάσεις της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ
21 Οκτωβρίου 2019

Εν όψει της σχεδιαζόμενης ανάπλασης της Πλατείας Καρπάθου, στη Καλλίπολη Πειραιά και με αφορμή τις δηλώσεις που έκαναν στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Νικήτας Γκόλφης, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, έστειλε στην εφημερίδα μας την παρακάτω επιστολή-πρόταση:

«Εκφράζουμε την δικαιολογημένη αντίρρηση μας, γιατί ο σχεδιασμός αυτός θα επιφέρει συρρίκνωση της Παιδικής Χαράς, περιορίζοντας την στο ήμισυ της τωρινής της έκτασης. Προτείνουμε η ανάπλαση να περιλαμβάνει αναβάθμιση και αντικατάσταση με σύγχρονα όργανα Παιδικής Χαράς στον ήδη υπάρχοντα χώρο. Επίσης, αντί γηπέδου ποδοσφαίρου να δημιουργηθεί Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά θα αποκτήσουν οδική συνείδηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για δε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να δημιουργήσουμε τον δικό τους χώρο που δικαιούνται στην Πλατεία. Η Τρίτη Ηλικία πρέπει να λάβει από την κοινωνία το μήνυμα ότι δεν είναι στο περιθώριο και δυστυχώς παρά το ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ανάπλαση, γι’ αυτούς στο σχέδιο δεν αποτυπώνεται πουθενά. Μπορούν λοιπόν να γίνουν παγκάκια με στέγαστρα μόνο για τους ηλικιωμένους δίπλα στο πάρκο κυκλοφορικής αγωγής που σας προτείναμε πιο πάνω. Δυστυχώς, ο πρόεδρος της κοινότητας ΓΚΟΛΦΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΒΟΎΛΕΥΣΗ, ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΚΩΝ -ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 34ου ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ, ΚΑΘΩΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΑΣ ΜΑΝΑΣ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Α): ΑΝΤΙ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Β) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, Γ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ (ΠΑΓΚΑΚΙΑ) ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, Δ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΡΗΤΕΣ».

Σημείωση: Σύμφωνα με την ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο FB, την Τετάρτη στις 7μμ θα γίνει νέο κοινοτικό συμβούλιο για το θέμα της πλατείας Καρπάθου, παρουσία κατοίκων.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ