Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτές ήταν και είναι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ Β’ Πειραιά: ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αυτές ήταν και είναι οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ Β’ Πειραιά: ΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
10 Οκτωβρίου 2019

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, υπήρξαν πόλεις που κατέβαλαν βαρύ περιβαλλοντικό τίμημα. Η χαβούζα, η χωματερή στο Σχιστό, η ΔΕΗ, το εργοστάσιο των Λιπασμάτων, διαμόρφωναν ένα ζοφερό σκηνικό υποβάθμισης και μιζέριας.

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, υπήρξε η επείγουσα ανάγκη να αναζητηθούν πόροι και τρόποι ανάπτυξης, ώστε η χώρα να ξεφύγει από την οικονομική καχεξία. Προφανώς και οι πόροι, τα κεφάλαια μπορεί να είναι και ιδιωτικά, και δεν διαφωνούμε, σε αυτό . Έχουμε εκφράσει κατά το παρελθόν τις διαφωνίες μας με την προηγούμενη κυβέρνηση, για τις ρυθμίσεις που υπέγραψε με την Cosco και οι οποίες δεν εξασφαλίζουν στους κάτοικους της περιοχής ένα περιβάλλον αναβαθμισμένο.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής στη Β Πειραιά, θεωρεί ότι η απόφαση της COSCO να δημιουργήσει 170 στρέμματα γης, μέσα στη θάλασσα απέναντι από τον Σκλαβενίτη για να εναποθέτει τρία εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως και ενός car terminal, στη Δραπετσώνα, στο χώρο του Νέου Μώλου, για την υποδοχή ενός εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως, απειλούν με σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα, απειλούν τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας και διαλύουν την ναυπηγοεπισκευή της περιοχής πριμοδοτώντας έτσι και την ανεργία στην περιοχή μας. Για τις όποιες εργασίες προβλέπονται για την βελτίωση των υποδομών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης απαραίτητη προυπόθεση πρέπει να είναι η τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τον χαρακτηρισμό της Ψυττάλειας ως αρχαιολογικού και ιστορικού τόπου και του καθορισμού της ως αδόμητου και απόλυτου προστασίας τόπου με βάση το ΦΕΚ 305/Β/1982.

Αν η κυβέρνηση νομοθετήσει το master plan, εν τέλει, θα συμπράττει σε μία σοβαρή επιβάρυνση της περιοχής, που τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη και αν δοθούν, δεν θα είναι επαρκή σε καμία περίπτωση.

Θα επιβεβαιώσει, αυτό που κάθε μέρα διαφαίνεται ότι είναι απλά μία συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και των στρατηγικών επιλογών που μετατρέπουν την Ελλάδα, από μία κυρίαρχη χώρα σε αποικία.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής στη Β ΠΕΙΡΑΙΑ, θέλει να δει το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, να είναι πόλεις, με βιώσιμη ανάπτυξη. Στηρίζουμε την ανάγκη ενιαίας ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής περιοχής , με δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και δραστηριότητες μεσαίας και μικρής όχλησης στο τομέα των υπηρεσιών. Θέλουμε να απομακρυνθούν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

Παράλληλα απαιτούμε να μην επαναλειτουργήσει το κοιμητήριο της Ανάστασης και ο χώρος του να γίνει χώρος πρασίνου και Αθλητισμού.

Τέλος είναι γνωστό το τεράστιο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και αφορά την λειτουργία της OIL-ONE. Απαιτούμε την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων και των τοπικών φορέων για τα αποτελέσματα όλων των ερευνών που έχουν γίνει διαχρονικά για την ρύπανση και την μόλυνση της περιοχής.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια άλλη προοπτική της πόλης μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ