Εφημερίδα Κοινωνική

Τα μάθατε; Η Β Πειραιά είναι στο επίκεντρο

Τα μάθατε; Η Β Πειραιά είναι στο επίκεντρο
04 Σεπτεμβρίου 2019

*Του Δημήτρη Μαρκόπουλου, Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στη Β” Πειραιά 

Το θέλουμε δεν το θέλουμε, μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για τη Β” Περιφέρεια του Πειραιά. Κι αυτή εγκαινιάστηκε ήδη πριν από τις εκλογές, με το διαρκές ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή καθώς αυτήν επέλεξε για να είναι υποψήφιος. Θα πει κανείς »καλό το πολιτικό μάρκετινγκ του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να πιάσει τα πιο λαϊκά κοινά». Κι όμως, η συνέχεια αποδείχθηκε διαφορετική. Δεν ήταν συγκυριακό το ενδιαφέρον ούτε εντασσόταν σε κάποια πολιτική σκοπιμότητα της στιγμής. Το ενδιαφέρον του σημερινού πρωθυπουργού ήταν σαφές, δεδομένο και καλά σχεδιασμένο. Ήταν ειλικρινές.

Κι αυτό διότι τη Β” Πειραιά επέλεξε για να ανακοινώσει δύο εμβληματικές παρεμβάσεις στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή. Η πρώτη είναι η αξιοποίηση των λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Μια περιοχή που ερήμωνε, ένας χώρος, αυτός των βιομηχανικών  μονάδων Μποδοσάκη, ξεχασμένος χρόνια, τώρα περνάει σε νέα φάση. Ξεκίνησε συγκεκριμένα η συζήτηση για τη δημιουργία ζώνης καινοτομίας που όμοια της ο Πειραιάς δεν έχει. Μια ζώνη που μαθαίνουμε πως θα αποκτήσει κι άλλα χαρακτηριστικά με κατεύθυνση την υγιή επιχειρηματικότητα, τη ναυτιλία, την τεχνολογία, το εμπόριο και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Και οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, καθώς μπορεί να αποδειχθεί η περιοχή αυτή μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για το λεκανοπέδιο μετά από την περιοχή του Ελληνικού.

Όπως ήδη ενημέρωσα και τη δημοτική Αρχή του Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ήδη ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος κινείται προς αυτές τις κατευθύνσεις και το σχέδιο οργανώνεται με προσεκτικό τρόπο και μέριμνα για τον πολίτη. Ένα σχέδιο που σύντομα θα ωριμάσει και θα παρουσιαστεί κατόπιν διαβούλευσης με την κοινωνία και τον Δήμο αλλά και με το ΕΒΕΠ που θα έχει σημαντικό ρόλο. Δεύτερο σχέδιο είναι αυτό της απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό. Εύκολα σχολίασε ένας αυτοδιοικητικός φίλος «καλά, αυτά τα έχουμε ξανακούσει». Άλλοι πάλι με διάθεση σπέκουλας αναφέρονταν σε μεταφορά των φυλακών στο… Κερατσίνι, προφανώς για να μειώσουν την αξία της προσπάθειας. Κι όμως, όλα δείχνουν πως τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον αρμόδιο υπουργό για το έργο, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος από τη θέση του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κινεί τις διαδικασίες, πληροφορήθηκα πως είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και οι φυλακές σε τρία χρόνια από σήμερα να μεταφερθούν στον Ασπρόπυργο.

Επίσης σε συζήτηση είναι η σταδιακή παραχώρηση τμημάτων των νυν φυλακών στο Δήμο Κορυδαλλού ώστε σε τέσσερα χρόνια να έχουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για μια πόλη που τόσο χαρακτηρίστηκε από την ύπαρξη των φυλακών αυτών. Επίσης σε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού διέγνωσα το πραγματικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την τουριστικοποίηση της Σαλαμίνας, εάν φυσικά κι εμείς ως εκπρόσωποι του νησιού κινηθούμε με ταχύτητα και καταθέσουμε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις ενώ όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη διαρκή προσπάθεια του ΥΕΝ Γιάννη Πλακιωτάκη που καθημερινά λύνει προβλήματα και που συζητά σε υψηλό επίπεδο τις σχέσεις των επενδυτών της COSCO με την περιοχή. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει δείξει δείγματα υπευθυνότητας και τεχνοκρατικής αντιμετώπισης των ζητημάτων της ναυτιλίας. Η Ελλάδα λοιπόν επιταχύνει και κάπως έτσι και η Β” Πειραιά αλλάζει.

Όταν προεκλογικά με τη δική μου σειρά τόνιζα πως  »η Β” Πειραιά θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης όλου του Πειραιά», όταν υπογράμμιζα την ανάγκη η περιφέρεια μας να τεθεί στο κέντρο των εξελίξεων, κάποιοι και πάλι βιαστικοί, κάποιοι μονίμως πεσιμιστές, έσπευσαν να με χαρακτηρίσουν ως αιθεροβάμονα. Ως έναν ακόμα πολιτευτή που κάνει πολιτικό …μάρκετινγκ στις πλάτες του κόσμου. Πολύ απλά ήταν όλοι εκείνοι που δεν γνώριζαν τα πλάνα που υπάρχουν, το σχεδιασμό και την προτεραιότητα στην οποία έχει μπει ο ευρύτερος Πειραιάς. Ως σημερινός πλέον βουλευτής της ΝΔ στη Β” Πειραιά εξακολουθώ να λέω σε όσους είναι απαισιόδοξοι, πως ήλθαμε για να δώσουμε μια μάχη διαφορετική από τις άλλες. Μια μάχη με ιδέες, με σχέδιο και με όραμα. Δεν είμαστε οι εκπρόσωποι του μικρού και του λίγου. Είμαστε εκείνοι που θα δώσουμε αγώνα για να αλλάξουν όλα αυτά που ταλαιπώρησαν τη χώρα και την περιφέρεια μας.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ