Εφημερίδα Κοινωνική

ΝΕΟI ΣΤΟΧΟI ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΝΕΟI ΣΤΟΧΟI ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
04 Σεπτεμβρίου 2019

Στην παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων, στην πλευρά του Κράκαρη, εκεί όπου τους τελευταίους μήνες χτυπάει η καρδιά της πόλης, ορκίστηκε, με παρουσία πλήθους κόσμου, το περασμένο Σάββατο το βράδυ ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και το νέο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε στον χαιρετισμό του τις βασικές προτεραιότητες και τους στόχους που έχει η νέα Δημοτική.

Αρχή και ευχήθηκε σε όλους και όλες καλή και δημιουργική θητεία, με βάση τον διάλογο και την εποικοδομητική κριτική. Οι πολίτες που παραβρέθηκαν, μετέτρεψαν την περιοχή των Λιπασμάτων, σε ανοιχτή γιορτή δημοκρατίας, πολιτικής ευθύνης και πολιτικού πολιτισμού. Οι νέοι αιρετοί ορκίστηκαν άλλοι με θρησκευτικό και άλλοι με πολιτικό όρκο και στη συνέχεια υπέγραψαν μέσα σε πανηγυρικό και γιορταστικό κλίμα.Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης αναφέρθηκε στη συμβολική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία στον χώρο των Λιπασμάτων και υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο συνέβη και το 2014, τότε που η περιοχή ρήμαζε στην εγκατάλειψη. Ο Χρ. Βρεττάκος αναφέρθηκε εκτενώς στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για ολόκληρη την περιοχή των Λιπασμάτων, ώστε να δημιουργηθεί ένας υπερτοπικός πόλος πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, ανοιχτός σε όλους και όλες και γι” αυτό τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε, κόντρα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα».

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του δημάρχου στην παρουσία των ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή μας και τόνισε ότι «κάτι τέτοιο δε συνάδει με το όραμά μας για μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε, ούτε είναι σκόπιμη η λειτουργία τους δίπλα από τα σπίτια και τα σχολεία της πόλης μας». Ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι «να συντάξει μια τροπολογία για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την πόλη και θα καλέσει όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις να τοποθετηθούν επί αυτού, αλλά και για το τι μέτρα προτίθενται να πάρουν μέχρι την απομάκρυνση τους».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ