Εφημερίδα Κοινωνική

Μαρία Ανδρούτσου:«Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου»

Μαρία Ανδρούτσου:«Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου»
04 Σεπτεμβρίου 2019

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 Νέο όραμα, νέες προσδοκίες για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Η Μαρία Ανδρούτσου, για ακόμη μια θητεία στο «τιμόνι» του Δήμου, οδηγεί την πόλη στο «μέλλον», συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε.

Η ίδια, μιλά αποκλειστικά στην εφημερίδα μας, αποκαλύπτωντας για τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής Αρχής.

κ. Ανδρούτσου, θέλουμε να μας πείτε τις προτεραιότητες των επόμενων μηνών στο Δήμο

Οι προτεραιότητες μας με τους συνεργάτες μας για τους αμέσως επόμενους μήνες είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση μερικών από τα πιο μεγάλα έργα που έχουμε σχεδιάσει για την πόλη. Ενδεικτικά αναφέρω:

• το έργο διαπλάτυνσης και διαμόρφωσης της κεντρικής λεωφόρου Αγίου Δημητρίου από την οδό Γράμμου μέχρι τη Θεομήτορος,

• η περιβαλλοντική αναβάθμιση – ανάπλαση οδών πέριξ σταθμού μετρό «Άγιος Δημήτριος»,

• η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο και η αναβάθμιση των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων,

• η περιβαλλοντική ανάπλαση της περιοχής του Ασυρμάτου

• η περιβαλλοντική αναβάθμιση – ανάπλαση της περιοχής «Μεσονήσι»

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόσκληση για εσάς, στη νέα σας θητεία;

Οι προκλήσεις είναι πολλές και με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας, συνεχώς αυξάνονται. Θεωρώ πως το να καταστεί ο Άγιος Δημήτριος βιώσιμη σύγχρονη και καινοτόμα πόλη με την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών είναι ένας στρατηγικός στόχος για εμάς, στην κατεύθυνση του οποίου εργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια τεράστια πρόκληση.

Μιλήστε μας λίγο για τις υπηρεσίες του Δήμου και τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό

Οι ανάγκες στο Δήμο μας, αλλά θεωρώ και συνολικότερα στο ελληνικό δημόσιο, αφορούν σε εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών προσόντων.

Το «πάγωμα» των προσλήψεων την εποχή των μνημονίων είχε ως αποτέλεσμα την υποστελέχωση ζωτικών υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των εγκαταστάσεων του Δήμου και κυρίως των σχολικών κτιρίων.

Δώστε μας μια εικόνα για το πώς θα διαρθρωθούν οι «ισορροπίες» στο δημοτικό συμβούλιο, μετά και τις αλλαγές του ΥΠΕΣ

Οι ισορροπίες θα επιτευχθούν μέσω της συνεργασίας και της συνεννόησης με γνώμονα,αποκλειστικά και μόνο, το συμφέρον του Αγίου Δημητρίου. Αυτή είναι η άποψή μου, την οποία δεν έχω σταματήσει ποτέ να εκφράζω προς όλους τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο. Εύχομαι να έχουν όλοι αντιληφθεί την ευθύνη που έχουμε αναλάβει (διοίκηση και αντιπολίτευση) και την ανάγκη να εργαστούμε με σύμπνοια και αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή συνεργατών – αντιδημάρχων;

Η επιλογή των αντιδημάρχων γίνεται βάσει της διαθεσιμότητάς των συνεργατών καθώς η συγκεκριμένη θέση απαιτεί αποκλειστική και πολύωρη απασχόληση. Ταυτόχρονα όμως, ευκαιρίες θα δοθούν σε όλους τους συνεργάτες μου,καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, καθώς πρόκειται για πολύ ικανά και ταλαντούχα άτομα.

Σε επίπεδο ασφάλειας, αστυνόμευσης στην πόλη, είστε ικανοποιημένοι; Ποια ζητήματα θα θέσετε στους νέους υπουργούς της κυβέρνησης;

Σε επίπεδο αστυνόμευσης πιστεύουμε πως η ασφάλεια των σχολικών κτηρίων, των παιδικών χαρών και των πλατειών προέχει. Δαπανώνται κάθε χρόνο πολλά χρήματα και εργατοώρες από συνεργεία του Δήμου μας στις αναπλάσεις, τις επιδιορθώσεις και τις συντηρήσεις τους, αλλά λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης τη νύχτα, δυστυχώς τα σημεία αυτά βανδαλίζονται συστηματικά με αποτέλεσμα να δημιουργείται δικαιολογημένη δυσφορία στους κατοίκους και να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για όσους χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις μας.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ