Εφημερίδα Κοινωνική

Λογοδοσία

Λογοδοσία
18 Σεπτεμβρίου 2019

*Άρθρο του Δημήτρη Μαρκόπουλου Βουλευτή Β’ Πειραιώς Νέας Δημοκρατίας

Απαραίτητο, μα όχι δεδομένο δυστυχώς, στοιχείο της δημοκρατίας είναι η λογοδοσία. Ο πολιτικός ή τα κόμματα εκλέγονται από το λαό για τον λαό όμως σπάνια δίνουν λόγο για πεπραγμένα ή παραλείψεις. Για τα σωστά αλλά και για τα λάθη. Εδώ και κοντά τρεις μήνες βουλευτής λοιπόν, από το φιλόξενο βήμα της Κοινωνικής, παρουσιάζω τον προσωπικό μου απολογισμό. Το πλαίσιο ενεργειών μου μετά την 7η Ιουλίου που αφορά στα όσα έπραξα για την περιφέρεια μου.

Τη Β’ Πειραιά. Λόγω θέρους, ήταν λογικό η Σαλαμίνα να με απασχολήσει περισσότερο. Σημαντική λοιπόν ήταν η προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να υπάρξει επίλυση στα τοπικά ακτοπλοϊκά προβλήματα και κυρίως στη γραμμή Φανερωμένης- Νέας Περάμου, η επίσκεψη που κανόνισα μαζί με τον Δήμαρχο του νησιού Γιώργο Παναγόπουλο στον γενικό γραμματέα αρμόδιο για θέματα ανακύκλωσης ώστε να ελαφρυνθεί το νησί από τα ογκώδη απορρίμματα, οι επαφές που είχα με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για το κέντρο υγείας και τις υγειονομικές δομές της Σαλαμίνας καθώς και η πίεση που ασκώ για να υπάρξει πρόσθετη υποστήριξη του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Επίσης παραβρέθηκα σε ανοικτή σύσκεψη καταστηματαρχών της εστίασης στο Αιάντειο για να μάθω από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Θα πρέπει να τονίσω πως η πρώτη μου κοινοβουλευτική ερώτηση αφορούσε στη Σαλαμίνα και το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Εκτός των άλλων, επισκέφθηκα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρέδωσα υπόμνημα με όλες τις ανάγκες και τα  προβλήματα φύλαξης κι αστυνόμευσης που υπάρχουν στη Β Πειραιά λαμβάνοντας τη δέσμευση για σύντομη επίσκεψη του στην περιφέρεια μας. Θα πρέπει να πω πως για πρώτη φορά παραδόθηκε πλήρης έρευνα για τις δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή κι αναλυτική καταγραφή των περιοχών και χώρων φύλαξης. Κι αυτή η έρευνα δείχνει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Στον σεισμό της Δραπετσώνας έσπευσα πρώτος να  ενημερωθώ για τις ζημιές, όπως το ίδιο έκανα με την πυρκαγιά στην Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα.

Παράλληλα πραγματοποίησα πλήθος επαφών με φορείς του Περάματος αλλά και με τον ΥΕΝ Γιάννη Πλακιωτάκη για θέματα λιμένων ενώ πληροφορήθηκα την πορεία του έργου της ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας από τους εμπλεκόμενους φορείς. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάλεσα τους Δημάρχους της περιφέρειας ώστε να ενημερωθώ για τυχόν ελλείψεις στα σχολεία ζητώντας μάλιστα και λίστες για να ενημερώσω το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας. Ομολογώ πως η κατάσταση που καταγράψαμε στα σχολεία της Β’ Πειραιά κρίθηκε ικανοποιητική. Θέλω επίσης δημόσια να ευχαριστήσω και τους πέντε Δημάρχους οι οποίοι με δέχθηκαν κι άκουσαν σκέψεις και απόψεις μου για τους Δήμους τους.

Εκτός των παραπάνω, παραβρέθηκα σε όλες τις συσκέψεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής ενώ εκτενώς ασχολήθηκα στη Βουλή με το πρόβλημα της ΔΕΗ, αλλά και με σειρά ζητημάτων όπως η νέες ηγεσίες στη χώρο της υγείας (με έμφαση στο Γενικό Κρατικό). Τέλος θα σημειώσω πως σε μια περίοδο που τα πολιτικά γραφεία έκλεισαν τις πόρτες τους στον πολίτη εμείς επιλέξαμε να παραμείνουμε ανοικτοί. Κι αυτό για να στείλουμε το μήνυμα πως «είμαστε διαφορετικοί». Πως δεν ψηφίστηκαμε για να «απολαύσουμε» τέσσερα χρόνια κοινοβουλευτικού τρίφυλλου βίου αλλά για να  εργαστούμε σκληρά.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ