Εφημερίδα Κοινωνική

«Κρέμασε» το ΤΡΑΜ στον Πειραιά

 Breaking News

«Κρέμασε» το ΤΡΑΜ στον Πειραιά
18 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά από δημοσιεύματα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, τηλεφωνήματα στη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, βγήκε επιτέλους μια επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους που «δεν ξαναείδαμε» το ΤΡΑΜ (έστω και δοκιμαστικά στους δρόμους της πόλης), χωρίς για ακόμη μια φορά για γίνεται λόγος για νέα χρονοδιαγράμματα. Η εταιρεία παραδέχεται ότι η «διακοπή των δρομολογίων έγινε λόγω του σεισμού». Ενημερώνει μάλιστα για τις εργασίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα: «Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του τροχιοδρόμου, παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών – ρυθμίσεων των συστημάτων και διατάξεων ελέγχου της λειτουργίας του ΤΡΑΜ, λόγω της διακοπής των δοκιμαστικών διαδρομών του ΤΡΑΜ την 19.07.2019, εξαιτίας αποκλεισμού μετά τον σεισμό, τμήματος του τροχιοδρόμου στην Ομ Σκυλίτση.

Είναι σε εκκρεμότητα, οι Η/Μ εργασίες στον νέο Υ/Σ 16 (έχουν τελειώσει οι εργασίες Π/Μ) και η αναβάθμιση του Υ/Σ 1. Αναφορικά με ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (αναφορά σε εκτεταμένα μέτωπα εργασιών): Στην γέφυρα Λαμπράκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη εργασίες χρωματισμών. Τα συστήματα υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων μετά την ολοκλήρωση των τελικών ελέγχων και δοκιμών, παραδόθηκαν στο σύνολό τους σε χρήση, με εκκρεμότητα τη μόνιμη ηλεκτροδότηση ορισμένων εξ’ αυτών από την ΔΕΗ. Σε όλες τις κατασκευές του έργου εκτελούνται εργασίες συντηρήσεων και αποκατάστασης επουσιωδών ελλείψεων για την πλήρη ολοκλήρωσή τους».

Με λίγα λόγια η εταιρεία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά με τα χρονοδιαγράμματα, περιμένει την αποκατάσταση του κτιρίου στην Ομηρίδου Σκυλίτση, δίπλα από τις γραμμές και «ανησυχεί» – μεριμνά για το υλικό που έχει ήδη στήσει και που λόγω καθυστερήσεων, απαιτεί συνεχή συντήρηση με έξτρα κόστος.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ