Εφημερίδα Κοινωνική

Υπουργός Υποδομών: Προτεραιότητα να ξεμπλοκάρουμε τα έργα σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Υπουργός Υποδομών: Προτεραιότητα να ξεμπλοκάρουμε τα έργα σε Πειραιά και Σαλαμίνα
16 Σεπτεμβρίου 2019

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής για τα εν εξελίξει έργα με αναφορές στον Πειραιά και τη Σαλαμίνα.

Στην ερώτηση: «Ποια είναι τα τρία-τέσσερα νέα μεγάλα έργα που σχεδιάζετε για την περιοχή της Αττικής και ευρύτερα;», ο κ. Καραμανλής απάντησε:

Κεντρική θέση έχει ασφαλώς το Μετρό. Η γραμμή 4 για την οποία ήδη μιλήσαμε και η ολοκλήρωση της επέκτασης προς Πειραιά. Υπάρχουν όμως και πολλά έργα που έχουμε ανακοινώσει προεκλογικά στο Πρόγραμμά μας και τώρα προετοιμαζόμαστε για την υλοποίησή τους. Ξεκινώντας από το σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την Αττική Οδό και τις επεκτάσεις της, με έμφαση στην επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού (ΔΠΛΥ) προς Ηλιούπολη. Επίσης, η σύνδεση Ελευσίνα- Θήβα (Υλίκη).

Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Τραμ στον Πειραιά. Παράλληλα, έχουμε στις προτεραιότητές μας να δρομολογήσουμε και να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν το έργο στο Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο. Και να προχωρήσουμε τη διαγωνιστική διαδικασία αναφορικά με την υποθαλάσσια οδική ζεύξη της Σαλαμίνας με το Πέραμα. Προφανώς θα ασχοληθούμε και με έργα μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά για τις υποδομές, τις μεταφορές αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

Για παράδειγμα, να ολοκληρώσουμε την κατασκευή 6 πεζογεφυρών στο Λεκανοπέδιο καθώς και να σχεδιάσουμε νέες σε σημεία που χρειάζονται. Και βέβαια, να υλοποιήσουμε αντιπλημμυρικά έργα εκεί που έχουμε την αρμοδιότητα, πιστεύοντας ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ